Şengal’de Rojava direnişi için çadır kuruldu

Şengal'de saldırılarına karşı halkla dayanışma amacıyla ‘Her yer Rojava, her yer direniş’ şiariyla çadır eylemi başlatıldı.

Şengal’in Xelef köyünde Şengal Özerk Yönetimi öncülüğünde Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı Rojava halkıyla dayanışma amacıyla çadır eylemi başlatıldı. Çadır eylemi, iki gün boyunca devam edecek.

'YAŞAMSAL KAYNAKLAR HEDEFTE'

Çadırda Kuzey ve Doğu Suriye halkının direnişini sahiplenen mesajlar verildi.
Şengal Özerk Yönetimi Eşbaşkanı Xwedêda Elyas, şunları söyledi: “İşgalci Türk devletinin Rojava’ya yönelik saldırıları aralıksız sürüyor. Halkın göç etmesi için özellikle yaşamsal kaynakları hedef alınıyor. Tüm bu saldırıları dünyanın gözleri önünde gerçekleşiyor. Ancak Türk devletinin bu saldırılarına karşı herkes sessiz kalmayı tercih ediyor.”

Elyas, Türk devletinin nerede halkın kendi kendisini örgütleyebilme ve yönetebilme iradesine sahip olduysa oraya saldırılar düzenlediğine işaret ederek, Şengal halkının Rojava’nın yanında olduğunu söyledi.

'EL ELE VEREREK ZAFERE ULAŞACAĞIZ'

Êzidî Özgür Kadın Hareketi (TAJÊ) adına konuşan Nefiya Mêşo ise şunları söyledi: “Bizler, Rojava’ya desteklerimizi sunmak için burada bu eylemi başlattık. Bizler, Rojava halkına borçluyuz. Rojava yönetimi ve halkı her zaman tüm imkanlarını seferber ederek bizlerle dayanışma içerisinde oldular. Rojava halkı kendi topraklarında özgürce yaşamak istiyorlar. Kimseye yönelik bir tehdit oluşturmuyorlar. Bizler de Rojava halkının yalnız olmadığını ifade ediyor ve onlara desteklerimizi sunuyoruz. Şengal ve Rojava el ele vererek bu mücadeleyi zaferle taçlandıracaktır.”

Şengal’de yaşayan Arap Bileşenleri Meclisi adına konuşan Xideyer Saleh de Türk devletinin insanlığı DAİŞ çetelerine karşı savunanları hedef aldığına işaret etti. Xideyer Saleh, şunları söyledi: “Hedef alınanlar ve şehit düşenler Kuzey  ve Doğu Suriye halklarının özgürlüğü için çok emek verdiler. Bizler, saldırılar karşısındaki sessizliği anlıyoruz çünkü bu saldırılar ortak gerçekleştiriliyor. Nasıl ki Irak Şengal’e yönelik saldırılar karşısında sessizse, Şam hükümeti de Rojava’ya yönelik saldırılar karşısında sessiz. Saldırıların amacı, inşa edilen halkların kardeşliğini ortadan kaldırmaktır."