Şengalli gençler, gerilla direnişini sahiplendi

Şengalli gençler, "Gerillalar en kara günde imdadımıza yetiştiler ve bizi fermandan kurtardılar. Bizden ne istenirse yapacağız" dedi.

Şengal Gençlik Hareketi ve Genç Kadın Hareketi, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı gerilla direnişini selamladı.

Şengal’in Sinun kasabasındaki gençler, şu açıklamayı yaptı:

“Türk devleti ve Erdoğan’ın güçleri bir kez daha Zap, Avaşin ve Metina alanlarında gerillaya saldırıyor. Gerillalar en kara günde imdadımıza yetiştiler ve bizi fermandan kurtardılar. Bizden ne istenirse yapacağız. Tarihte Kürtlere ve Êzidîlere yönelik yapılan katliamlarda her zaman Barzaniler'in eli olmuştur. Barzani Ailesi, bugün Erdoğan’ın kölesi olmuştur. Yeni bir planla Şengal’i almak istiyorlar. Bu nedenle de Irak ordusu asayiş güçlerimize saldırıyor.

'ÊZİDÎ GENÇLER HER ŞEYE HAZIR'

Nasıl ki bu topraklar fedailerin; Zerdeşt, Mam Zeki’lerin kanıyla kurtarılmışsa bizler de Êzidî Gençlik Birliği olarak aynı yolda yürüyeceğiz. Bizler asayiş ve öz savunma güçlerimizin yanındayız. Bizler hepimiz iyi biliyoruz ki HPG resmi bir şekilde Şengal’den çıkmıştır. Bu durum, Irak devletinin gözetiminde gerçekleşti. İşgalciler, tarih boyunca bu toprakları istila etmek istediler. Bizler her zaman direnecek ve mücadele içerisinde olacağız. Bizler, Irak devletine sesleniyoruz: Şengal halkının taleplerini karşılayın. Bu talepler karşılanmazsa biz gençler sonuna kadar asayiş ve özsavunma güçlerimizin yanında duracağız. İyi bilinmelidir ki bu topraklar kolay kurtarılmadı. Bu topraklar şehitlerin kanıyla kurtarıldı. Bizler hiçbir şekilde geri adım atmayacağız. Mustafa Kazımi, Şengal için hiçbir bahane uydurmamalıdır. Êzidî gençleri olarak her şeye hazırız.
Barzani Ailesi'nin KDP’si hiçbir suretle utanmıyor. Daha düne kadar Şengal’den kaçanlar, onların peşmergeleriydi. Daha dün bu toprakları DAİŞ çetelerinin eline bıraktı. Bizler, Barzaniler'e ve ihanetçilere mahkum değiliz. Gerillalarımız yalnız değildir. Eğer gerekli görülürse onlarla omuz omuza savaşmaya hazırız.”