Şengalli gençler: Newroz ateşini gürleştireceğiz

Êzidî gençler, meşaleli Newroz kutlamasıyla “Êzidî gençler olarak Mazlum Doğan ve Rehşanların yaktığı ateşi, Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğü için, Êzidxan ve Kürdistan’ın özgürlüğü için dünyanın her yerinde gürleştireceğiz” mesajını verdi.

Êzidî Genç Kadınlar Birliği ve Êzidî Gençler Birliği, Şengal’in Borik komününde akşam saatlerinde Newroz’u kutlamak amacıyla meşaleli yürüyüş düzenledi.

Borik Toplum Meclisi önünde başlayan yürüyüş belediye önüne kadar devam etti. Yürüyüşte PKK öncülerinden Mazlum Doğan ve İzmir’de bedenini ateşe vererek Newroz’u karşılayan Rehşan Demirel’in posterinin, üzerinde “Gençlik ruhuyla Newroz ateşini gürleştireceğiz” yazılı pankart taşındı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerini açan gençler, “Bê Serok jiyan nabe”, “Bijî berxwedana zindanan”, “Bijî berxwedana Şengalê” ve “Gençler Apo’nun fedaisidir” sloganı attı.

Burada bir konuşma yapan Tevgera Azadiya Jinên Êzidî (TAJÊ) üyesi Tewrê Şengalî, genç kadınlar Nahîde Borik ve Xezal Reşo Newroz’u kutlayarak, Newroz’un kendileri açısından zalimlere karşı başkaldırmak için bir mücadele gerekçesi olduğunu ve bu Newroz’un Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün müjdesi olacağını belirtti. Kadınlar, bunun için herkesi 21 Mart’ta alanlara çağırdı.

Bildiriyi ise Êzidî Gençler Birliği üyesi Ezîz Cemîl okudu. Cemîl, Newroz’un Kürt halkı için direniş ve özgürlüğün sembolü olduğunu, bu uğurda onlarca özgürlük savaşçısının bedenlerini ateşe verdiğini belirterek, “Êzidî gençler olarak Mazlum Doğan ve Rehşanların yaktığı ateşi, Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğü için, Êzidxan ve Kürdistan’ın özgürlüğü için dünyanın her yerinde gürleştireceğiz” dedi.

Açıklama ardından ateş yakan gençler, halaya durdu.