Şengalli kadınlar şehitleri andı

Şengal’de çok sayıda kadın, HPG ve YJA Star gerillalarının Şengal’den çekilmesinin yıl dönümü dolayısıyla Şehit Berxwedan ve Şehit Dilgeş Şehitliği’ni ziyaret ederek, şehitlerin mezarlarına çiçek bıraktı.

Şengal’de kadınlar, her yıl HPG ve YJA Star gerillalarının Şengal’den çekilmesinin yıl dönümü vesilesiyle Şehit Berxwedan ve Şehit Dilgeş Şehitliği’ni ziyaret ederek, şehitleri anıyor. Dugur Kadın Meclisi üyesi kadınlar, şehitliği ziyaret ederek, şehitlerin mezarlarına çiçek bıraktı.

HPG gerillaları 2018’de Êzidî toplumunun olası bir Fermanla yüz yüze kalması durumunda tekrar Şengal’e geri dönmek şartıyla Êzidî halkıyla vedalaşarak, ayrıldı. HPG gerillaları Kürdistan’ın dağlarına dönünce şahit düşen silah arkadaşlarını Êzidî kadınlara emanet etti. Bu vesileyle de Êzidî kadınlar HPG gerillalarının Şengal’den çekildiği tarihte şehitliği ziyaret ederek, gerillaları anıyor. Dugur Kadın Meclisi üyesi kadınlar, bugün bir kez daha şehitliği ziyaret etti.

Êzidî Özgür Kadın Hareketi (TAJÊ) üyesi Dayê Edul Şemo duygularını şu cümlelerle dile getirdi: “Êzidî kadınlar olarak bugün Şehit Berxwedan ve Şehit Dilgeş Şehitliği’ni ziyaret ettik. Şengal direnişinin tüm şehitlerini rahmetle anıyor, ailelerinin önünde saygıyla eğiliyoruz. Gerillalar Şengal’den ayrıldıklarında şehitleri bize emanet etti. Bu yüzden anneler olarak, şehitleri çocuklarımızdan farklı görmüyoruz. Tüm gerillaları selamlıyoruz. Bizi Ferman’dan kurtardılar. Anneleri olarak gözlerinden öpüyor ve başarılar diliyoruz. Önderliğimizi selamlıyoruz. Onun fikri sayesinde kendimizi kurtardık ve artık topraklarımızdayız. Biz Şengal’deki kadınlar olarak şehitlerin ve savaşçıların mücadelesine sahip olacağız.”

TAJÊ üyesi Nurê Şengalî ise, “Önder Apo’nun fikirleri ve savaşçılarının sayesinde soykırımdan kurtarıldık, bu yüzden her yıl gerillaların geri çekilmesinin yıldönümünde şehitlerimizi ziyaret ediyor ve mezarlarına çiçek dikiyoruz” dedi.