Şengalliler: Bizim dışımızda hiç kimse bizi koruyamaz

Kazımi'ye bağlı güçlerin saldırısı sonrası ayağa kalkan Şengal halkının direnişi sürerken Şengalliler, “Ellerinden geleni yapsalar da Êzidxan’ın savunmasını ortadan kaldıramayacaklar Çünkü bizim dışımızda hiç kimsenin bizi korumayacağına eminiz” diyor.

Mustafa el-Kazımi’nin başbakanlığındaki Irak hükümetine bağlı askeri güçlerin ağır silahlarla Şengal ile köy ve kasabalarında bulunan Êzidxan Asayişi ve YBŞ ve YJŞ birliklerine dönük saldırısına karşı Şengal halkının direnişi sürüyor. KDP medyasının da kara propagandayla destek verdiği saldırılara karşı kenetlenen Şengal halkı, topraklarını terk etmeyeceklerini ve Özek Yönetim’i asla yalnız bırakmayacaklarını ifade ediyor.

KDP medyasının aspargas haberleri ve saldırı tehlikesi yüzünden yerleşim yerlerini terk edenler, dün tekrar Sinûn ve Xanesor ilçeleri ile Digur kasabasına döndü.

Saldırıların başladığı ilk günden bu yana direniş cephesinde yerlerini alan Şengalli kadınlar ise dayanışma amacıyla Êzidxan Asayişi üyeleri için yemek hazırladı.

Kadınlar, Êzidxan’a dönük bu kirli oyun ve saldırıları boşa çıkartacakları mesajını verdiler.

‘GİDENLERİN SAYISI AZDI, ONLAR DA GERİ DÖNDÜ’

ANF’ye konuşan Şengalli kadınlar ve Êzidxan Asayişi üyeleri de benzer mesajlar verererek, herkesi direnişe destek vermeye çağırdı.

Saldırılara karşı kanlarının son damlasına kadar direneceklerini söyleyen Êzidxan Asayişi üyesi Heyder Şengalî, “Şengal’in durumu şu anda genel olarak iyi, ancak Şengal’in huzurunu bozmak için 9 Ekim Anlaşması ile bağlantılı oyun ve kirli tezgahları hayata geçirmek istiyorlar. Yerleşim yerlerini terk eden halkımız geri döndü, zaten gidenlerin sayısı azdı” dedi.

Êzidî Özgür Kadın Hareketi (TAJÊ) üyesi Şemê Miço ise, Şengalli kadınların direnişi büyütmek için ellerinden geleni yapacağını ve asayişin bütün ihtiyaçlarını karşılamaya hazır olduklarını söyledi. Êzidxan Asayişi’nin mevzilerde Şengal’i savunmaya çalıştığını ve bundan dolayı da onlara minnetar olduklarını belirten Miço, devamla şöyle konuştu: “Bu amaçla biz Şengalli kadınlar olarak çocuklarımızın yardımına geldik. Şengal’in huzurunu sağlayana kadar her türlü ağır koşullarda mücadele etmeye hazırız.”

‘ÖNCE FERMANIN YARALARINI SARIN’

TAJÊ üyesi Caklîn Hisên de Êzidxan Asayişi, YBŞ ve YJŞ’dönük kirli oyunların başarılı olmasına izin vermeyeceklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “9 Ekim Anlaşması’nı imzalayanlar, çocuklarımız üzerinde rahatça uçaklarını devreye koymak için Şengal’in boşalmasını istiyor. Fakat biz onlara şunu diyoruz; Ayıptır, böyle şeyler yapmayn. Biz çok ferman gördük, siz de yeni bir fermana hazırlık yapacağınıza daha önceki fermanın yaralarını iyileştirmek için çaba sarf edin. Ellerinden geleni yapsalar da Êzidxan’ın savunmasını ortadan kaldıramayacaklar, tam tersine biz savunmamazı büyütmek için mücadele edeceğiz. Çünkü bizim dışımızda hiç kimsenin bizi korumayacağına eminiz.”