Şengalliler, halkın iradesini tanımayanlara geçit vermiyor

KDP’nin Şengal’e girme girişimlerine karşı olağanüstü duruma geçen Şengal Özerk Yönetimi, KDP güçlerini şimdiye kadar engelleyen halkın direnişini selamladı. Özerk Yönetim halkın iradesini tanımayanların kabusu olacaklarını belirtti.

KDP, Irak seçimlerini gerekçe göstererek 2 Ekim’den bu yana Şengal’e girmeye çalışıyor.

Şengalli yetkililere göre KDP, 9 Ekim 2020’de Hewlêr ile Bağdat arasında imzalanan bir anlaşmayı uygulamaya çalışıyor.  Bu çerçevede Şengal kent merkezine girilerek, bir üs kurulmasının amaçlandığı belirtiliyor.

Şengalliler de 2 Ekim’den bu yana tetikçe. Sabah erken saatlerden itibaren Şengal bölgesinde olağanüstü bir hareketlilik yaşandı. Şengalliler asayiş ve halk meclislerine akın etti.

KDP de Şengal yakınında büyük bir askeri yığınak yaparken, halkın direnişi karşısında henüz daha ileri bir adım atamadı.

Şengal Özerk Yönetimi, halkın direnişini selamlayarak halkın KDP planını boşa çıkarmak için gece gündüz direnişte olduğunu belirtti.

Kitlesel bir basın açıklaması yapan Özerk Yönetim, Şengal’in iradesinin olmadığı hiçbir planı kabul etmeyeceklerini vurgularken, şunları ifade etti:

“Fermanla halkımızı yok edemediler, şimdi siyasi oyunlarla bunu yapmaya çalışıyorlar. Halkımız bu kirli siyasete karşı uyanık olmalı. Kim olursa olsun, halkımıza karşı kirli hesapların başarıya ulaşmasına izin vermeyeceğiz. Şengal’de halkımızın iradesi dışında bir planı kabul etmeyeceğiz. Olacaksa bir şey halkın iradesiyle, halkın kararıyla olacak. İster Irak hükümeti olsun, ister başka güç, kim Şengal halkının iradesi dışında karar alırsa, halk bunu boşa çıkaracak. Bugün yaşananlar 9 Ekim anlaşmasının bir devamıdır. 9 Ekim anlaşmasıyla Şengal’in iradesini tanımadılar. Bir kez daha vurguluyoruz; halkın iradesini tanımayanları biz de tanımıyoruz. Bugün Şengal’deki her ailenin bir şehidi var. Her ailenin DAİŞ’in elinde bir esiri var.  Buna sebep olanlar, Şengal’e girmek istiyorlar. Bir kez daha halkımıza ihanet etmek istiyorlar. Buradan onlara yanıt veriyoruz: Şengal’de halkın iradesi dışında bir şey yapmaya çalışırsanız, kabusunuz oluruz. Yaşasın Şengal halkının direnişi”