Şenyaşar ailesi Barış Anneleri ve HDP’yi ağırladı

Barış Anneleri İnisiyatifi ve HDP', Adalet Nöbeti'ni engellemelere rağmen sürdüren Şenyaşar ailesine destek ziyaretinde bulunarak, "Adil bir yargılama olana kadar bu davanın takipçisi olmayı sürdüreceğiz. Şenyaşar ailesi yalnız değil" dedi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti 525’inci gününde devam ediyor.

"Şenyaşar ailesi adalet köşesi" olarak adlandırılan alanda nöbeti sürdüren aileye destek ziyaretleri sürüyor.

Bugün gün boyunca Urfa Emek ve Demokrasi Platformu ile nöbeti tutan aileyi, Urfa Barış Anneleri Meclisi üyeleri ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa il  ve ilçe örgütü ziyaret etti. Heyete HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü eşlik etti. Adliye bahçesinde bulunan gölge alanda nöbetleri 5 gündür engellenen aile, 43 derece sıcakta nöbeti sürdürüyor.

'ŞENYAŞAR AİLESİ YALNIZ DEĞİLDİR'

Ziyaret esnasında konuşan HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, polislerin engellemelerine tepki göstererek, "Emine anne Ferit 525 gündür Adalet Nöbeti’nde Fadıl için adalet istiyorlar. Fadıl adil bir şekilde yargılanmadı ve tutuklandı. 4 yıl geçti hastane dosyasında gizlilik var. Bir Haftadır Emine annenin adliyeye girmesi yasak. Anneye bir gölge çok görüldü. Urfa’da bu sıcakta anne nöbetini 50 derece sıcakta tutuyor ve adale istiyor. HDP olarak sonuna kadar ailenin yanındayız. Dava dosyalarında adil bir yargılama olana kadar bu davanın takipçisi olmayı sürdüreceğiz. Şenyaşar ailesi yalnız değil" diye konuştu.

Heyet bir süre aile ile birlikte Adalet Nöbeti tuttuktan sonra alandan ayrıldı.