Şenyaşar Ailesi: Sonuç almadan direnişimiz bitmeyecek

Şenyaşar Ailesi'nin direnişi 220. gününde. Aile, sonuç almadan direnişi bırakmayacağı mesajını verdi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa'daki adliye önünde 9 Mart’ta başlattığı Adalet Nöbeti 220. gününe girdi. “Şenyaşar Ailesi Adalet Köşesi” olarak adlandırılan alana gelen anne ve oğlu, nöbetin 200’üncü gününde el konulan ve 20 gündür savcı tarafından sözde incelendiği için teslim edilmeyen pankartların yerine yenisini nöbet alanına getirdi.
Ferit Şenyaşar, nöbet eyleminde şunları söyledi:
“Urfa Adliyesi önünde adalet arayışımız zulüm altında devam ediyor. Nöbetin 200’üncü gününde pankartımıza el konuldu. Ardından ‘savcılığa sevk edildi’ 20 gündür pankartımız inceleniyor. Almak istediğimiz pankartlar verilmediği için biz de yenilerini hazırladık. Pankart üzerinde haklı taleplerimiz var. Devlet hastanesinde bir katliam yapıldı, bir hukuk devletiysek gereğinin yapılmasını istiyoruz. Sadece adalet istiyoruz. Emniyet, yargı mensupları taleplerimizi karşılamak yerine pankartlarımız ile uğraşıyorlar. Bu adliyenin önünden bizi uzaklaştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Adalet sağlanmadan buradan ayrılmayacağız."

'BURADAN AYRILMAYACAĞIZ'

Elazığ E Tipi Cezaevi’nde kardeşi Fadıl Şenyaşar’ın 3 yılı aşkındır tek kişilik hücrede tutulduğunu belirten Şenyaşar, “Kardeşim tarafsız yargılansaydı, şu an aramızda olacaktı. Dosya üzerinde gizlilik kararı var, kardeşim suçsuz yere tutuluyor. Bu iki talebimizden vazgeçmeyeceğiz. Taleplerimiz karşılanmadan adliye binası önünden ayrılmayacağız” şeklinde konuştu.
Aile, sanal medya hesabından "Şanlıurfa Adliye Sarayı'nda adalet mücadelemiz 220’nci günde devam ediyor. Direnerek, dayanışma ile adaleti getireceğiz” dedi.