Şenyaşar ailesinin iftar sofrasına İHD Riha eşlik etti

Adalet Nöbeti’nin 745’inci gününde Şenyaşar ailesinin iftar sofrasına İHD Riha Şubesi eşlik etti. Ferit Şenyaşar, “Yargıyı hep birlikte özgürleştireceğiz” dedi.

Şenyaşar ailesinin 9 Mart 2021’de Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti, 745’inci gününde devam ediyor. “Şenyaşar ailesi için Adalet” pankartı önünde nöbetlerini sürdüren aile, Ramazan ayı dolayısıyla iftarlarını da burada açıyor. Ailenin bugünkü iftarına, İnsan Hakları Derneği (İHD) Riha Şubesi eşlik etti.

YARGIYI HEP BİRLİKTE ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ’

İftardan sonrası konuşan İHD Riha Şube Eşbaşkanı Mustafa Vefa, İHD Urfa şubesi olarak en başından beri adaletsizliğe maruz kalan ve adalet çığlığını adliye yükselten ailenin yanında olduklarını söyledi. Şenyaşar ailesinin, sadece kendi adaletleri için adliye önünde oturmadıklarını ifade eden Vefa, “Bir bütün olarak Türkiye'deki tüm yurttaşlar için buradalar. Bütün insanlar için adalet istiyorlar. Cezasızlık zırhı arkasında saklanmış olan tüm suçluların yargı önüne çıkarılması için buradalar. Adalet talepleri bizler içindir. Bizlerin daha güvenli bir şekilde hayatlarımızı sürdürebilmemiz için bu mücadeleyi yürütüyorlar. Adalet sağlanana kadar hem dün hem bugün hem de yarın Şenyaşar ailesinin yanında olmaya devam edeceğiz. Adalet çağrılarına kulak tıkayanlara karşı aile ile birlikte daha yüksek bir sesle çağrıda bulunacağız” dedi.

YARGIYI HEP BİRLİKTE ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ

Ardından konuşan Ferit Şenyaşar, İHD Riha Şubesinin 5 yıllık adalet mücadeleleri boyunca kendilerini bir an bile yalnız bırakmadığını belirterek kendilerine teşekkür etti. Mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini kaydeden Şenyaşar, “Yargıyı hep birlikte özgürleştireceğiz. Artık hâkimler, savcılar adil bir karar verdiklerinde, ‘yarın başımıza ne gelir’ tereddüdüne kapılmayacak. Adalet gelene kadar mücadelemiz sürecek” diye konuştu.