Şenyaşarlar'ın direnişi sürüyor: Avukatlara soruşturma

Şenyaşar Ailesi'nin direnişi 200. gününde. Aile ile dayanışma eylemine katılan 2 avukat hakkında suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa'daki adliye önünde 9 Mart’ta başlattığı Adalet Nöbeti 211. gününde. “Şenyaşar Ailesi Adalet Köşesi” olarak adlandırılan alana gelen anne ve oğlu, nöbeti 200’üncü gününde pankartlarına el konulduğu için nöbetlerini pankartsız sürdürdü. Adliyeye yolu düşen avukat ve halka yaşadıklarıyla ilgili bilgi veren aileye, bugün avukatları Ahmet Atış eşlik etti.

 PANKARTA GÖZALTI, AVUKATLARA SORUŞTURMA!

Eylemin 150’nci gününde hazırlanan ve üzerinde Baba Hacı Esvet, oğulları Adil ve Celal Şenyaşar ile saldırı günü tahrip edilen ambulansın fotoğraflarının yer aldığı “14.06.2018 tarihinde Suruç Devlet Hastanesi'nin içinde baba ve 2 oğlu katledildi. 3 yıldır tek tutuklu yok! üstünlerin hukuku son bulsun. Herkes için adalet” yazılı pankart aileye verilmedi. Savcılık, pankart hakkında “3 gün gözaltı” kararı çıkarıldığını aileye bildirdi. Dün Ferit Şenyaşar ile birlikte bir kez daha pankartı almak için savcılığa başvuran ailenin avukatı Ahmet Atış, yaşananları değerlendirdi.
Ailenin Adalet Nöbeti’ne başladığından bu yana farklı engellemelerle karşı karşıya kaldığını belirten Atış, şunları söyledi:
“Engellemelere karşı eylem 7 ayı geride bıraktı. Eylemin 200’üncü gününde güvenlik şube tarafından alınan pankart ile ilgili dün tekrardan almak için girişimlerde bulunduk. Yetkililerin bize verdiği cevap, ‘Adli emanette, soruşturma evresinde olan bir dosyada.’ Ardından soruşturmayı yürüten savcı ile görüştük. Meslektaşımız Bülent Duran ve Serdar Tüm, hakkında 200’üncü gününde yapılan dayanışma açıklaması nedeniyle suç duyurusunda bulunulduğunu öğrendik.
Keyfi olarak pankart aileye geri verilmiyor. Bugün soruşturma dosyasına erişmek için talepte bulunacağız, dosyanın içeriğine dair henüz bir bilgimiz yok. Aileye verilen bu acı yetmezmiş gibi bu yöntemle yıldırmaya çalışıyorlar. Çıkarılmış olan kanunlar uygulanmalı. Mevcut kanunlar uygulansa ailenin adalet arayışı son bulacak. Kanunlar biran önce uygulansın.”