Şerzan Kurt anıldı: Hedefleri gerçekleştirilecek

Muğla’da polis kurşunu ile katledilen üniversite öğrencisi Şerzan Kurt katledilişinin 12’nci yılında mezarı başında anıldı.

Muğla’da Kürt öğrencilere yönelik saldırılarda polis kurşunuyla katledilen İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Şerzan Kurt katledilişinin 12’nci yıllında mezarı başında anıldı. 

Karşıyaka Mezarlığı’nda gerçekleştirilen anmaya Kurt’un anne ve babası, Halkların Demokratik Partisi (HDP)  Batman Milletvekilli Mehmet Rüştü Tiryaki,  görevden alınarak yerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz, Özgür Kadın Hareketi (TJA), Batman Mezopotamya Beşiğinde Yakınlarını Kaybedenler Derneği (MEBYADER) ile HDP İl Örgütü üyeleri katıldı.

‘UMUTLARI KÜRT HALKINI AYDINLATACAK’

Anmada konuşan baba Ömer Kurt, geçen 12 yıla rağmen acılarının halen dün gibi olduğunu belirterek, “Genç yaşta yaşamını yitiren gençler aile ve halkta büyük yaralar açıyor. Ancak amaç ve umutları için mücadele veren gençlerin hedefleri, halk onlarla birlikte olduğu sürece gerçekleşecek. Şerzan ve arkadaşlarının umutları Kürt halkını aydınlatacak. Ve onların hedefleri hep birlikte er ya da geç gerçekleştirilecek. Şerzan benim değil bu halkın evladı. Bu topraklarda şehit düşenler bizim evladımız. Hiçbir zaman onları unutmayacağız ve mücadelelerini terk etmeyeceğiz” dedi.

‘HER EVDE ŞERZAN VAR’

Ardından konuşan HDP Batman Milletvekilli Mehmet Rüştü Tiryaki, Şerzan Kurt davasının cezasızlık politikasının en önemli örneklerinden biri olduğunu söyledi. 

Tiryaki, “Üniversitelerde faşist saldırıların nasıl polis yönetiminde hareket ettiğinin önemli örneklerinden biri Kurt’un öldürülmesi. Şerzan’ı katleden polis memurunun nasıl kasten öldürüldüğü mahkeme sürecinde ortaya çıktı. Ancak katil adeta gözlerden uzak bir yere götürüldü. Yargılama Eskişehir de görüldü. Bizi katletmek isteyenler kalanları korkutmak istiyorlar. Asla bir hiçbir zaman katliamlardan sonra yılmadık. Geri adım atmadık, atmayacağız. Şerzan’ın katledilmesinin ardından herkes çocuğunun adını Şerzan Kurt koydu. Şu an her evde bir Şerzan var” ifadelerini kullandı.