Adliyenin bahçesi Şenyaşarlar'a yasak!

Urfa'da direnişteki Şenyaşarlar'a adliye binasının bahçesi yasaklandı.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa'daki adliye önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti, 518’inci gününe girdi. Anne ve oğlu, erken saatlerde Suruç ilçesinde bulunan evlerinden adliye önüne geldi.
Nöbeti, adliye girişinde yer alan merdivenlerde başlatmak isteyen anne ve oğluna polisler engel oldu.

 Aile engellemeye karşı “Biz adalet istiyoruz, güneşin altında kalsak da adalet istemeye devam edeceğiz” diyerek, 40 derece sıcakta güneşin altında nöbeti “Şenyaşar ailesi adalet köşesi”nde başlattı.

'KATLİAMCILAR TOPLUMUN ARASINDA DOLAŞIYOR'

Ferit Şenyaşar, “Adalet Nöbeti 518’inci gününde devam ediyor. Ortada bir hukuksuzluk, adaletsizlik ve zulüm var. Bunu devletin en başındaki Cumhurbaşkanı, Adalet Bakanı, Urfa halkı ve bütün Türkiye biliyor. Burada büyük bir mağduriyet var. Üstünlerin hukuku uygulanıyor. Annenin iki evladı ve eşi devlet hastanesinde katledildi. Olay üzerinden 4 yıl geçti ama katliamı yapan hâlâ milletvekilidir. Katliamı yapan 50 kişiden fazla, toplum içinde dolaşıyorlar. Bir kardeşimiz 4 yıldır hukuksuz bir şekilde üstünlerin hukuku ile tek kişilik bir hücrede tutuluyor. Bu durumda bir anne nasıl evine gidip oturabilir" diye belirtti.
Urfa’da etkisini artıran sıcaklara değinen Şenyaşar, “Sıcak nedeniyle biz Adalet Nöbeti’mizi adliye bahçesinde tutuyorduk. Ancak sözde halkın içinde olduğunu belirten ve paylaşımlar yapan, ‘halkın sorunlarını dinliyorum’ diyen Urfa Valisi’nin talimatıyla adliye binasına girmemiz yasaklandı. Halkın sorunlarını dinleyen valinin bulunduğu yer bizim nöbet tuttuğumuz alana 200 metre uzaklıkta. Her gün buradan annenin ağıtları yükseliyor. Vali bunu her gün duyuyor. Eğer samimi ise ‘halktan yanayım’ diyorsa gelsin bu anneyi de dinlesin” ifadelerini kullandı.

 Şenyaşar, Vali Salih Ayhan ile görüşmek için talepte bulunduklarını ancak bir cevap alamadıklarını dile getirdi.

Ailenin sanal medya hesaplarından engelleme esnasında Emine Şenyaşar’ın ağıt yakarken çekilen bir videosu yayımlandı.