Ağrılı işsizler: AKP yüzünden geçinemiyoruz

HDP, “Bütçe Buluşmaları” kapsamında Ağrı’da işsizlerle buluştu. Halk, AKP politikaları nedeniyle geçinemediklerini anlattı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), “Bütçe Buluşmaları” kapsamında ziyaretlerini sürdürdüğü Ağrı’da işsizlerle buluştu. Kentte bir kahvede gerçekleştirilen buluşmada, HDP’liler, işsizlerin yaşadıkları sorunları dinledi. HDP’lilere dert yanan bir kişi, gıda ürünlerine yapılan fahiş zamlara tepki göstererek, “Kış geliyor ama bir ton kömür üç bin TL’yi aşmış durumda. Ekmeğin tanesi 2 TL olmuş. Ağrı’da temel geçim kaynağımız hayvancılık ama saman ve yem alamıyoruz. Yazıktır bu halka. Bu işe çözüm bulmak lazım, artık dayanacak gücümüz kalmadı” dedi.

'GEÇİNEMİYORUZ, AKP PERİŞAN ETTİ'

Artık geçinemediklerini söyleyen bir başka kişi, “Bir çuval yem 200 TL, bir ton saman bin 500 TL, bir teneke yağ 300 TL olmuş. Biz zengin değiliz, zengin olan AKP’liler. Artık halkın idare edecek durumu kalmadı. Ailemizi geçindirmek için tüm çocuklarım buradan göç edip batı illerinde çalışmaya gitti. AKP bizi perişan etti. Yeter artık” diye konuştu.
HDP’nin yaşanan hukuksuzluğu halka anlatması gerektiğini ifade eden bir kişi de “Ülkedeki bu sorunların çözülmesi için HDP’nin daha fazla sesini yükseltmesi gerekiyor. HDP; hukuka, adalete, eşitliğe inanan bir parti. O nedenle yaşananların halka açık bir şekilde aktarılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

'AKP KENDİNE YATIRIM YAPIYOR'

Gençlerin Ağrı’yı terk etmek zorunda bırakıldığını dile getiren birçok işsiz, işsizlik sorununun çözülmesini istedi. AKP’li Ağrı Belediyesi Başkanı Savcı Sayan’a tepki gösteren bir kişi, şöyle konuştu: “Savcı Sayan ‘Ağrı’yı Paris’e çevireceğim’ dedi ama Ağrı köstebek yuvasına döndü. Ağrı’ya değil, kendine ev yaparak yatırım yaptı. Bize söyledikleri yalanlara inanmıyoruz. Onların adaletine inanmıyoruz. Artık adalet ve kalkınma yok, sefalet ve açlık var.”

Heyette yer alan HDP’li Necdet İpekyüz, Ağrı’nın bilinçli bir şekilde yoksullaştırıldığını belirterek, “Gün gittikçe insanlar yoksullaşıyor. Burada gençlerin işsizlik sorunu giderek büyüyor ve her 3 gençten ikisi maalesef işsiz. Bunun tersine çevirmek için parti ve halk mücadele edeceğiz” dedi.

 Heyetin kentteki ziyaret ve buluşmaları devam ediyor.