Aileler cezaevi önünde: Tutsaklara özgürlük!

Tutsak yakınları, Diyarbakır D Tipi Cezaevi önünde tutsakların özgürlüğünü istedi.

Hasta ve infazını tamamlamalarına rağmen tahliye edilmeyen tutsaklar için başlatılan Adalet Nöbeti 127. gününde. Aileler, Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi önünde bir araya geldi. Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) üyeleri de ailelere destek verdi.

'SONUÇ ALANA KADAR SESİMİZİ YÜKSELTECEĞİZ'

Tutsak yakını Reşahat Ada, çocukları için nöbette olduklarını vurguladı. İnfazların yakılmasını istemediklerini ifade eden Ada, "Cezaları bitenleri serbest bıraksınlar. Bütün siyasi parti ve kurumlara da çağrıda bulunuyoruz; gelip bize destek olsunlar. Adalet yalnızca bizim için değil herkes için gereklidir" dedi. Kendilerine destek vermek isteyen ailelerin engellenmesine de tepki gösteren Ada, "Ne gecemiz ne gündüzümüz kaldı. Yakınlarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz" dedi.
Tutsak yakını İnci Güler, "İnfazları yakılmasın. Hasta tutuklularımız serbest bırakılsın. Denetimli serbestlik uygulaması bizim tutsaklarımıza da uygulansın. Bunlar uygulanana kadar sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Adalet neyse biz de o adaleti istiyoruz" dedi.
Tutsak yakını Nazime Boltan ise çocuğunun durumunun kötü olduğunu aktararak, "Gözü yok, eli yok. Geçen günlerde mektup yolladı, durumunun çok kötü olduğunu yazmış. O günden bugüne uyuyamıyorum. Tedavileri doğru düzgün yapılmıyor. Resmen çocuklarımıza zulmediyorlar. Bu zulmü kabul etmiyoruz. Hak hukuk neyse bizim çocuklarımız için de uygulansın. Sadece adalet istiyoruz" diye belirtti.