Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Aileler, cezaevi önünde tutsakların özgürlüğünü haykırdı

Diyarbakır D Tipi Cezaevi önünde bir araya gelen aileler, "Çocuklarımızın tabutunu istemiyoruz. Hayatta olduğumuz sürece mücadele edeceğiz" dedi.

Amed'de hasta ve infazı yakılan tutsakların özgürlüğü için başlatılan Adalet Nöbeti 176. gününde. Tutsak yakınları, Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi önünde bir araya gelerek, taleplerini yineledi. Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Özgür Kadın Hareketi (TJA), Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Tutuklu Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) ve Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) üyeleri de ailelerin eylemine katıldı.

'ÇOCUKLARIMIZIN TABUTUNU İSTEMİYORUZ!'

Tutsak yakını Nazime Boltan, 6 aydır Adalet Nöbeti tuttuklarına işaret ederek, "Ama adaleti henüz göremedik. Çocuklarımızı tedavi etsinler. Çocuklarımızın durumları iyi değil. Çocuklarımızın tabutların almak istemiyoruz. Cumhurbaşkanı ve Adalet Bakanı kulaklarını kapatmışlar. Sesimizi duymuyor" ifadelerini kullandı.

Boltan, "Sizde kanun ve adalet hiç mi yok" diye tepki gösterirken, "Yıllar da geçse 'adalet' demeye devam edeceğiz. Elinizi vicdanınıza koyun. Bir gün çocuğunu görmemek nasıl bir duygu, hissedin. Kürt olduğumuz için bize böyle davranılıyor. Ama asla dilimizden vazgeçmeyiz. Hayatta olduğum sürece çocuğum için mücadele edeceğim" diye belirtti.

Eylem "Hak, hukuk, adalet" ve "Bijî berxwedana zindanan" sloganlarıyla son buldu.