Aileler, Hatice Atalay ve Bedri Tan için buluştu

Kayıp yakınları ve İHD üyeleri, Türk devletinin katlettiği Hatice Atalay ve Bedri Tan için buluştu.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Amed Şubesi üyeleri ve kayıp yakınları, “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” eyleminin 762’nci haftasında Amed’in Rezan (Bağlar) ilçesinde bulunan Koşuyolu Parkı’ndaki Yaşam Hakkı Anıtı önünde bir araya geldi.

 İHD Amed Şubesi Başkanı Ercan Yılmaz, "Özellikle Madımak dosyasının zaman aşımından düşürülme kararı akabinde de Ankara JİTEM dosyasıyla ilgili mahkeme beraat kararı verdi. Hak savunucularının bu kararları kabul etmediğini bir kez daha belirtmek istiyorum" dedi.

İHD Şubesi Kayıp ve Faili Meçhul Cinayetleri Araştırma Komisyonu Üyesi Berfin Elçi ise Amed’de 1994’te gözaltına katledilen Bedri Tan’ın hikâyesini okudu. 

 
ÊLİH
Êlih’te ise İHD üyeleri ve kayıp yakınları, eylemlerinin 598’inci haftasında Gülistan Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya geldi. Eyleme, kayıp yakınları, insan hakları savunucuları, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Êlih Şubesi ve Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma, Dayanışma, Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) Şubesi yöneticileri katıldı. Eylemde Êlih’te 10 Eylül 1996 tarihinde Amed’in Pîran ilçesinde bahçesini sulamaya giderken katledilen Hatice Atalay’ın hikâyesi okundu.