Ailelerin nöbeti sürüyor: Bir damla kanımız kalana kadar eylemdeyiz!

Adalet Nöbeti'ni sürdürek tutsak aileleri, "Bir damla kanımız kalıncaya ve tutuklular bırakılıncaya kadar eylemimizi sürdüreceğiz” dedi.

Hasta ve infazı yakılan tutsakların özgürlüğü için ailelerin başlattığı Adalet Nöbeti, 309’uncu gününde Diyarbakır Adli Tıp Kurumu (ATK) önünde devam etti. Adalet Nöbeti’ne, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Tutuklu Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Diyarbakır 78'liler Girişimi, Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırmaları Derneği (MED-DER) yöneticileri destek verdi.

'TUTSAKLAR BIRAKILANA KADAR EYLEMDEYİZ'

Burada açıklama yapan tutsak Abdulsena Ada’nın kardeşi Reşahat Ada, "Neden kanunlarınızı yerine getirmiyorsunuz? Bugün cezaevlerine şiddet ve baskı uyguluyorsunuz. Hasta tutukluları neden serbest bırakmıyorsunuz? İhtiyaçlarını gideremeyen yüzlerce ağır hasta tutuklu var. Günah değil mi? Onlar bırakılıncaya kadar eylemimizden vazgeçmiyoruz” dedi.

 
Açıklama yaptıkları ATK binasını gösteren Ada, cezaevinden cenazelerin çıkmasını istemedikleri için ATK önünde eylem yaptıklarını belirterek, “Tabutları omuzumuza almamak için buradayız. Tutukluların infazları yakılıyor, üzerlerinde baskı var, tek hücre ve disiplin cezaları veriliyor. Kanunda böyle bir şey yok. Bir kişiye 10 yıl tek hücre cezası verilmiş, bu adalet mi? Çocuklarımızın tedavileri yapılsın ve infazları yakılmasın. Çocuklarımızın cenazesinin gelmesini istemiyoruz.  Çocuklarımıza borçluyuz ve onların yanındayız. Bir damla kanımız kalıncaya kadar ve tutuklular bırakılıncaya kadar eylemimizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

 
Avrupa ve dünya ülkelerinin kendilerine sahip çıkmasını isteyen Ada, tüm tutsak ailelerini de eyleme çağırdı.


Eylem “Bijî berxwedana zindanan” ve “Hak, hukuk adalet” sloganlarıyla son buldu.