Akif Yılmaz ve Delal Nurhak anısına eylemler

Gerillaların Akif Yılmaz ve Delal Nurhak anısına gerçekleştirdiği intikam eylemlerinde; 4 işgalci cezalandırılırken, 3’ü de yaralandı.

HPG, “14 Temmuz Direnişi’nin öncülerinden, Partimiz PKK’ye ve halkımızın özgürlük davasına bağlılıkta örnek duruşun sembolü olan, Serhat halkımızın yiğit evladı ve büyük devrimcisi Akif Yılmaz yoldaşımızı şehadetinin 40. yıl dönümünde saygı ve minnetle anıyoruz. Akif yoldaşın tüm baskı, işkence ve zulümler karşısında özgürlük davasına olan bağlılığını ve düşman karşısındaki yiğitçe duruşunu her daim kendimize örnek alarak amaç ve hayallerini başaracağımızın sözünü veriyoruz.

Güçlerimizin Akif Yılmaz ve Delal Nurhak yoldaşlar anısına gerçekleştirdiği intikam eylemleri sonucunda; 4 işgalci cezalandırılmış ve 3 işgalci de yaralanmıştır. İşgalcilerin Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini bombalamak amacıyla hazırladıkları patlayıcılar da imha edilmiştir. İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı; 6 kez yasaklanmış bomba ve kimyasal silahlar, 18 kez savaş uçakları, 26 kez saldırı helikopterleri, onlarca kez de obüs, havan ve ağır silahlarla bombalamıştır. Aynı zamanda Karker Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini kepçe ve kırıcı kepçelerle yıkmaya çalışılmıştır” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerçekleştirilen eyleml ve yapılan saldırıların ayrıntılarına ilişkin şunları belirtti:

"Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

14 Eylül saat 13:50’de Şehîd Bahoz savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler sabotaj taktiğiyle vurulmuş ve en az 1 işgalci cezalandırılmıştır. Eylemin ardından işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmıştır.

14 Eylül saat 16:40’ta Çemço Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurulmuştur. Bu eylemde 1 işgalci cezalandırılırken, 2 işgalci de yaralanmıştır.

14 Eylül saat 23:00’da Çemço Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

14 Eylül saat 22:50’de Saca Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silah taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

14 Eylül saat 12:15’te Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler hareketli timlerimizce sabotaj taktiğiyle vurulmuş, 1 işgalci cezalandırılırken 1 işgalci de yaralanmıştır. Aynı zamanda işgalcilerin savaş mevzilerimizi bombalamak için hazırladıkları patlayıcılar da imha edilmiştir.

15 Eylül saat 04:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri çevresinde hareket halinde olan işgalciler hareketli timlerimizce denetim altına alındıktan sonra ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

İşgalci TC ordusunun bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

14 Eylül’de Şikefta Birîndara Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri ve Şehîd Bahoz savaş mevzileri bomba ve kimyasal silahlarla 6 kez bombalamıştır.

 

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

14 Eylül’de Girê Cûdî, Sîda ve Saca Direniş Alanları savaş uçaklarıyla 18 kez bombalanmıştır.

14 Eylül’de Saca, Kurojahro, Şehîd Fedakar, Girê Hakkarî, Girê FM, Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanları saldırı helikopterleriyle 26 kez bombalanmıştır.

14 ve 15 Eylül’de Sîda, Girê Hakkarî, Girê Cûdî ve Girê FM Direniş Alanları obüs, havan ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır.

14 Eylül’de işgalci TC ordusu Karker Direniş Alanı’ndaki savaş mevzi ve tünellerini kepçe ve kırıcı kepçelerle yıkmaya çalışmıştır.

14 Eylül’de Girê FM Direniş Alanı üzerinde dron hareketliliği gözlenmiştir.”