AKP minibüsçüleri dolandırdı

Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Van’da iki ay önceki mitingine Başkale’den AKP’lileri taşıyan minibüslerin ücretleri ödenmedi.

Bir önceki kayyumun aldığı karara uymayan yeni kayyum, “Minibüsler boş gitmiş boş gelmiş” diyerek, Başkale’den Erdoğan’ın Van’daki mitingine katılımcı taşıyan minibüslere  para ödemeyi kabul etmiyor.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11 Haziran günü Van’da partisi tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklere katıldı. Erdoğan’ın etkinlikleri arasında Beşyol meydanındaki miting de vardı. Miting nedeniyle bütün kamu kurumları seferber edildi. Mitinge katılmayan kamu personeli hakkında gerekli yaptırımların uygulanacağı duyuruldu. Özellikle kayyumlar tarafından yönetilen belediyeler, seferber oldu. Çevre ilçelerden mitinge katılımın yüksek olması için de ihaleler yapıldı. Van Büyükşehir Belediyesi çevre illerden araçların katılımı için bir günlük iş karşılığında 2.5 milyon TL’lik ihaleyi AKP’li yönetici Çetin Can’ın firmasına verdi. Bunun da yeterli olmayacağını düşünen AKP’liler, Kaymakamlıklar ve Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığıyla başka ilçelerden de yolcu taşınması için araç kiraladı.

50 MİNİBÜS KİRALANDI

Başkale ilçesinde de İlçe Kaymakamı ve Kayyum Asım Solak, mitinge katılımın yüksek olması İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden 50 araç kiralanmasını istedi. İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri de “Bir günlük çalışma zaten, size garanti veriyoruz. Paranız ödenecek” deyince 50 minibüs şoförü mitinge yolcu taşıması için ikna edildi. Mitinge katılımın az olması nedeniyle neredeyse bütün minibüsler Van’a boş geldikten sonra Başkale’ye de aynı şekilde döndü.

BOŞ GELDİLER, PARA VERMEM

İlçeye Ağustos’ta atanan yeni Kaymakam/kayyum Mustafa Çelik, aradan geçen süreye rağmen parayı ödemedi. Bunun üzerine minibüs şoförleri işi aldıkları araç kiralama şirketine baskı yaptı. Araç kiralama şirketi, kaymakam/kayyum ile görüşmesine rağmen sonuç alamadı. Bunun üzerine devreye İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke girdi. Tevke’nin tüm ısrarlarına rağmen yeni kayyum Çelik,“ Bu minibüsler boş gitmiş, boş gelmiş, ben bu parayı ödemem” diyerek minibüs şoförlerinin ücretlerini ödemedi. Minibüsçüler ortada kaldı.

AKP Başkale İlçe Başkanı Muğdat Sarıhan, bir ilçe yöneticisinin boş minibüslerin önünde çektirdiği bir fotoğrafı sanal medya hesabında paylaşmıştı.