AKP’nin açtığı spor salonunun ismi var cismi yok

Van’ın Özalp İlçesinde 11 yıl önce AKP tarafından açılışı yapılan ve hiç açılmayan spor kompleksine AKP’li Nizamettin Ağar’ın ismi verildi. Çivi bile çakılmayan bina harabeye döndü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP’nin her seçim döneminde Van’da açılışını yaptıkları ve ‘300 açılış yaptık’ diyerek yarattıkları illüzyonun en iyi örneklerden biri Van’ın Özalp ilçesinde yaşandı. Sözde spor kompleksi yapılması planlanan binaya sadece AKP’li Nizamettin Ağar’ın ismi verildi ama açılışı yapılan spor kompleksi hiç açılmadan harabeye dönüştü.

ERDOĞAN AÇIKLADI, KONFETİLER PATLADI

2011 seçimlerinin hemen öncesinde Van’a gelen dönemin Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, 297 tesisin açılışını yaptıklarını açıkladı. Miting alanında konfetiler patlatıldı ve Erdoğan, milletvekilli adaylarını tanıttı. Milletvekili adaylarından biri de Nizamettin Ağar’dı. Ağar, söz alarak Özalp’a spor kompleksi yapmak için çalışmaların başlatıldığını, ‘Müjde! Hayaldi, gerçek oldu’ diyerek duyurdu.

VALİ VE AKP’LİLERİN HALAYLI TÖRENİYLE

Spor kompleksi için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ait bina tahsis edildi. İlçe Kaymakamlığı derhal bu binayı boşaltarak spor kompleksi yapımı için destek vereceklerini duyurdu. Ardından Özalp’ta açılış töreni yapıldı. Törene Van Valisi Münir Karaloğlu ve AKP’liler katıldı. AKP’li milletvekili aday adayı Nizamettin Ağar, spor kompleksi için 350 bin TL destekte bulunacağını söyledi. Vali Karaloğlu da İl Özel İdaresi olarak 320 bin TL destek vereceklerini açıkladı. Halk oyunlarının ardından spor kompleksinin açılış kurdeleleri kesildi. Spor kompleksine ise AKP’li Nizamettin Ağar’ın ismi verildi ve ilk iş olarak tabela asıldı.

AÇILIŞTAN SONRA UĞRAYAN OLMADI, GERİYE TABELA KALDI

Tantanalı açılış töreninden sonra sözde spor salonuna uğrayan olmadı. Tabela asılması dışında çivi bile çakılmadı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından alınan bina harabeye döndü ve sadece AKP’li Nizamettin Ağar’ın ismi kaldı.

Nizamettin Ağar, aynı zamanda İstanbul’da faaliyet yürüten Van Federasyonu’nun da başkanlığını yapıyor. Valilik İl Özel İdaresi tarafından harcanan 320 bin TL’ye ne olduğu ise bilinmiyor.