AKP’nin Van’da lüks daire vurgunu

2013 yılında ‘Depremde hasar aldı’ denilerek Tuşba Belediyesine verilen Van ve Et Balık Kurumu’nun arazisi, AKP’liler için lüks dairelerin yapıldığı bir alana dönüştü. Yapılan lüks daireleri alan AKP’liler, bu daireleri 1 milyon TL’den satıyor.

Van’da yaşanan ve 2011 depreminde hasar gören Van Et Balık Kurumu 2013 yılında müfettiş raporuyla kapatıldı. Et ve Süt Kurumu yapımı için Alaköy'de 200 bin metre kare arazi Milli Emlak Müdürlüğü tarafından tahsis edildi. Kurumun yapımı içinde 49 milyon TL ödenek ayrıldı. Maliye tarafından 65 personel istihdamı için kadro çıkarıldı. Arazide etüt çalışmaları yapıldı. Ancak nedense tesisin inşaatına bir türlü başlanmadı. Yeni Van Et ve Süt Kurumunun yapımı için Alaköy'de hazine arazisinden yer tahsisi yapılmasına rağmen inşaatına başlanmaması kamuoyunda soru işaretleri yaratıyor.

 DAİRELERİN MÜTEAHHİDİ AKP ESKİ İL BAŞKANI

Yeni Et ve Balık Kurumu’nun yapımına aradan geçen yıllara rağmen başlamazken önce TOKİ’ye sonra da Tuşba Belediyesine devredilen Et ve Balık Kurumu’nun 12 dönümlük arazisine ise AKP’liler çöktü. Bu araziye 300 lüks daire yapıldı. Dairelerin müteahhitleri ise AKP eski Van İl Başkanı Zahir Soğanda ve AKP eski yöneticilerinden Cemal Çatak oldu.

AKP Van Milletvekili Abdulhalat Aras bu lüks dairelerden 2 tane alırken, AKP Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu da kendine bir daire koparmayı başardı.

 ALDIKLARI DAİREYİ HEMEN SATIYORLAR

 Söz konusu daireler için birçok AKP’linin sırada beklediği ve 2024 yerel seçimlerinde HDP iş başına gelmeden kat mülkiyeti almak için harekete geçtiği öğrenildi.

Hala birçok dairenin inşaatının sürdüğü arazide biten daireleri neredeyse bedava fiyatlara satın alan AKP’liler, alelacele aldıkları daireleri 1 milyon TL’ye satarak yaptıkları yolsuzluk ortaya çıkmadan işin içinden sıyrılmak istiyor.

Alınan bilgilere göre AKP’liler şu ana kadar birkaç daireyi fahiş fiyatlardan satmayı başardı.