AKP’nin Wan’da sahte üye kaydı mahkemelik oldu

Seçimlere kısa bir süre kala AKP’nin Wan’da usulsüz üye kayıtları yaptığı ortaya çıktı. AKP’ye usulsüz kaydı yapılan kişiler suç duyurusunda bulunuyor. Hukukçu Cemal Demir, herkesi bu konuda dikkatli ve duyarlı olmaya çağırdı.

Geçtiğimiz yıllarda usulsüz üye kayıtları yaptığı defalarca ortaya çıkan AKP, 14 Mayıs seçimlerinden önce de hem seçmen kütükleri üzerinde hilelere başvururken, halkı rızaları ve bilgileri olmadan kendi partisine üye yapıyor. Bu durum her platformda “11 milyon üyemiz var” diyen AKP’lilerin aslında yine hile yoluyla bu sayıya ulaştığını ortaya koyuyor. Son olarak Wan’da bazı kişiler kendilerini bilgileri olmadan üye kaydı yapan AKP hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kendilerine bu konuda başvuran birçok kişi olduğunu ve konuyu yargıya taşıdıklarını söyleyen hukukçu Cemal Demir, “Öteden beridir AKP’nin usulsüz üye kaydı yaptığı, kişilerin irade ve rızaları hilafına üye yapıldığı yönünde kamuoyunda tartışma, haber ve bilgilerin dolaştığı bilinen bir gerçektir. Özellikle e-devlet uygulamasından sonra siyasi parti üyeliği sorgulamasının mümkün kılınmasından sonra yüz binlerce yurttaş, bilgileri dışında AKP’ye üye yapıldığını öğrenmiştir” diye konuştu.

HERKES E-DEVLET’TEN ÜYELİK SORGULAMASI YAPSIN

“Bu durum AKP 11 milyon dediği üyesinin büyük çoğunluğunun gerçek üyeliğini sorgular hale getirmiştir” diyen Demir, şu uyarılarda bulundu: “Bu hafta içinde AKP üyeliği konusunda tekrar yapılan haberler üzerine demokratik sendika üyeliği de bulunan kamu görevlisi olan bir müvekkilim, e devlet sistemi üzerinden siyasi parti üyeliğini sorguladığında şaşkın bir şekilde kendisinin ve aynı şekilde kamu görevlisi olan eşinin AKP’ye üyeliğini fark etmiştir. Hemen hukuki girişimlerde bulunarak bu sahte üyeliklerini yapan kişilerin tespiti amacıyla suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etmişlerdir. Bu ve binlerce ve hatta yüz binlerce benzer üyelikler olduğunu bilmekteyiz. Herkesin e-devlet uygulaması üzerinden siyasi parti üyeliğini sorgulaması gerekiyor. Sahte bir üyeliğin görülmesi halinde de suç duyurusunda bulunması gerekiyor.”