Altun: Amedliler taleplerini haykıracak

DBP İl Eşbaşkanı Hayrettin Altun, 21 Mart günü Amed’de düzenlenecek olan büyük Newroz için, “Bu yılki Newroz direnmenin ve başarının ateşi olarak yanacaktır” dedi.

Kürtlerin diriliş günü olan Newroz, Kürdistan kentlerinde kutlanmaya devam ediyor. 21 Mart günü Amed’de büyük Newroz mitingi yapılacak. Demokratik Toplum Kongresi (DTK) tarafından organize edilen mitingin çalışmaları tüm kent genelinde sürüyor.

DBP Amed İl Eşbaşkanı Hayrettin Altun, yürüttükleri Newroz çalışmalarını anlattı.

Newroz’un mitolojik anlamda da başkaldırı günü; Ortadoğu halkları açısından yenilenme ve başarıya ulaşma anlamı taşıdığını ifade eden Altun, Kürt halkı için de direnişin adı olduğunu söyledi.

KAPI KAPI NEWROZ’A DAVET

Kürt halkının son 50 yıllık tarihinde Newroz’u direnişin simgesi olarak ele aldığını kaydeden Altun, şöyle konuştu: “2022 Newrozu Kürt halkı için çok önemlidir. Çünkü 2015 yılından beridir sistem, Kürtlerin mevcut kazanımlarını berhava etmek için alabildiğince saldırdı. Kürtlerin tamamı büyük bir zulüm ile karşı karşıyadır. Ama bugün Kürtler direniyor ve bu direniş ile barışı elde etmek için büyük adımlar atıyor. Bu yılki Newroz da direnmenin ve başarının ateşi olarak yanacaktır. Biz de bu anlamda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kentten köylere doğru sokak sokak, kapı kapı dolaşarak halkımızı Newroz’a davet ediyoruz.”

AMEDLİLER İLGİLİ, ARTIK DEĞİŞİM İSTİYORLAR

Amedlilerin Newroz’a yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Altun, “Kürtler artık değişim ve dönüşüm istiyor. Bunu da Newroz’da taçlandırmak istiyorlar. Hem köylerde hem de kentte herkes bu yılki Newroz’a ciddi anlamlar yüklüyor. Bu ilgiyi sadece biz görmüyoruz, sistem de görüyor. Hatta bu yüzden Newroz bildirilerini ‘KCD’ ibaresinden dolayı yasaklama kararı almaya çalışıyor. Halkın coşkusunu görüyorlar ve bunu kırmak için çeşitli kirli yollara başvuruyorlar” diye konuştu.

HALKIMIZ TALEPLERİNİ HAYKIRACAK

Türkiye’deki sistemin Kürt halkının nefes almaması için elinden geleni yapmaya çalıştığını ancak Kürtlerin eskisi gibi olmadığını da ifade eden Altun, “Tam da bu süreçte 2022 Newrozu, aslında başkaldırının, başarmanın, tecridi kırmanın ve cezaevlerindeki baskıları yok etmenin karşısında durmanın günü olacaktır. Halkımız, kendisi üzerinde yürütülen tüm kirli ve özel politikaların farkındadır. O yüzden de halkımız bütün özlem ve taleplerini bu Newroz’da haykıracaktır” şeklinde konuştu.