Amed'de DTK binasına baskın ve çok sayıda gözaltı-YENİLENDİ

Siyasi soykırım operasyonları artarak devam ediyor. Polisler Amed'deki DTK binası ile birçok eve baskınlar düzenleyerek, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Amed’de sabah saatlerinde Demokratik Toplum Kongresi’nin (DTK) Kayapınar ilçesindeki binası, J&J yayınevi ile birçok eve polislerce baskın gerçekleştirildi. Baskınlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı. 

DTK binasına sabah 04.00'te baskın yapan polis, DTK tabelaları ve bir çok kitaba el koydu. Aramalar bitmesine rağmen polislerin bina içinde ve binanın bulunduğu sokaktaki işgali sürüyor. 

Türk polisi eş zamanlı olarak Merkez Yenişehir ilçesi Ofis semtinde bulunan J&J yayınevine de baskın düzenlendi. Yayınevinde birçok kitaba el konuldu.

Polisler görevi gasp edilerek yerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Demir'in Batman'da ikamet ettiği evi de bastı. Demir hakkında yakalama kararı çıkarıldığı bildirildi. Baskın sırasında Demir şehir dışındaydı. Demir'in Amed’deki kız kardeşlerinin evlerine de baskın yapıldığı bildirildi.

Amed merkezli operasyon kapsamında gözaltı sayısının artabileceği belirtiliyor.

Baskınlarda gözaltına alınanlardan bazılarını isimleri şöyle: DTK Divan üyesi Jiyan Taş ve Hüseyin Kaya, Rosa Kadın Derneği yöneticisi Rojda Barış, ev hapsinde olan görevden alınan Silvan Belediye Eşbaşkanı Naşide Toprak, Hazro Belediye Meclis üyesi Fesih Balbey, Bismil Belediyesi Meclis üyeleri Enver Çelik ve Aynur Aktar, Çınar ilçesinden Enver Temiz, MEBYA-DER yöneticisi Yıldız Damla, DBP PM üyesi Leyla Bağatır, KESK Genel Meclis üyesi ve TÜM BEL-SEN üyesi Ayten Tekeş, Büro Emekçileri Sendikası (BES) Amed Şube Başkanı Suphi İzol, Makine Mühendisleri Odası Amed Şube Yönetim Kurulu üyesi Arin Zümrüt, barış annesi Makbule Özbek, avukat Berdan Acun.