Amed'de Kürt Halk Önderi'nin doğum günü kutlandı

Metropol Şahinleri Amed'de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum gününü meşaleler yakarak kutladı.

Metropol Şahinleri Amed'in Sur ilçesindeki surlarda meşaleler yakarak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum gününü kutladı. Meşale yakan ve yazılamalar yapan Metropol Şahinleri, tecride karşı mücadeleyi yükseltme çağrısı yaptı.

Büyük komutan Fazıl yoldaşın anısını yaşatma sözünü veren Metropol Şahinleri, şunları belirtti:

"Önder Apo’nun doğuşu ve özgürlük mücadelesinin 51. yılı Kürt halkı için yeni bir dönüm noktasıdır. Önder Apo’nun fiziki özgürlüğüne kadar mücadeleye devam edeceğiz. Onun hayatını ve sağlığını kırmızı çizgi olarak görüyoruz. Hiçbir planın başarısız olmasına izin vermeyeceğiz. ‘Önder Apo’nun özgürlük zamanıdır’ sloganıyla mücadeleye ve direnişe devam edeceğiz

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü olan 4 Nisan, milyonlarca Kürt için bir halkın doğum günü olarak sembolleşmiş, bir ulusal özgürlük mücadelesinin doğuşu olarak halk tarafından kabullenilmiştir. Metropol Şahinleri olarak nasıl ki Önder Apo'nun özgürlüğüne yaklaşım, bir halkın özgürlüğüne yaklaşım olarak ilan edilmişse, bugünü de kendi doğuşu olarak kabul eden Kürt halkının ‘doğuş’ gününü selamlıyoruz."