Amed'de siyasi soykırım operasyonu: 6 gözaltı

Amed'de gerçekleştirilen siyasi soykırım operasyonlarında aralarında TUAY-DER Eşbaşkanı Mehmet Emin Güzel’in de bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın emriyle yürütülen siyasi soykırım kapsamında, Amed'de çok sayıda eve polislerce baskın gerçekleştirildi. Sabah saatlerinde yapılan baskınlarda, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bağlar Belediye Meclis Üyesi Vahit Doğru, Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) Eşbaşkanı Mehmet Emin Güzel, yöneticisi Şafi Hayme ile üyeleri Leyla Ayaz, Abdulmenaf Kur, Müşeher Ülker yapılan ev baskınlarında gözaltına alındı.  

TUAY-DER’in Kayapınar Huzurevleri Mahallesi’ndeki binasına da baskın yapıldı. Çilingirle kapıyı açan polislerin dernekte arama yaptığı öğrenildi.

‘TÜRK POLİSİ İŞKENCE EDEREK GÖZALTINA ALDI'

Evinin kapısı kırılan TUAY-DER yöneticisi Şafi Hayme, işkence edilerek gözaltına alındı. Polislerin eve girer girmez Hayme'ye işkence ederek gözaltına aldıklarını belirten eşi Şadiye Hayme, "Bir anda vahşet olacak gibi eve girdiler. Bunlarda insanlık yok. Eşimi karga tulumba yere yatırarak tekmelemeye başladılar. Ne yapıyorsunuz, sakin olun deyince saçlarımdam tutup yere sertçe beni vurdular. Yat yat diye bağırıyorlardı. Kızım, yaşlı adama ne yapıyorsunuz deyince onu da yumruk ve tekmelerle yere yatırdılar. Başına silah dayayarak, sırtına bastılar. Küçücük kızıma bunu yaptılar" dedi.