Amed Malazgirt: Büyük direneceğiz

Gerillalara hitap eden Amed Malazgirt, “Halk ve gerilla olarak büyük direneceğimiz ve AKP-MHP faşizminin saldırısını kıracağımız kesindir” dedi. Malazgirt, savaşın ilk iki gününde 62 işgalcinin öldürüldüğünü, 7 gerillanın da şehit düştüğünü bildirdi.

Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargah Komutanlarından Amed Malazgirt, Türk ordusunun Avaşîn ve Zap’a yönelik başlattığı yeni işgal saldırısına karşı savaşan tüm gerilla güçlerine telsizle hitap etti.

Savaş cephesindeki son gelişmelere ilişkin önemli bilgiler paylaşan Malazgirt, konuşmasına Türk ordusuna karşı direnen HPG ve YJA Star gerillalarını selamlayarak başladı.

2021 yılının 23 Nisan gecesi Türk devletinin başlattığı kapsamlı saldırıya karşı Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi ile cevap verildiğini hatırlatan Malazgirt, “Düşman bu operasyonda amacına ulaşamadı, çok kayıplar verdi ve ilerlemesi durduruldu. Sadece Avaşîn’in sınırlı bazı yerlerine konumlanabildi” dedi.

Türk devletinin 2022 yılına daha büyük bir hazırlık yaparak 14 Nisan gecesi 55 savaş uçağıyla, onlarca SİHA/İHA ve yeni dönemin gelişkin teknolojisiyle, fırtına obüsleri, tank ve toplarıyla saldırıyı başlattığına işaret eden HSM Karargah Komutanlığı Üyesi Amed Malazgirt, devamla şu bilgileri verdi: “17 Nisan akşamı ise birçok Skorsky ve saldırı helikopterleriyle Zap geneline ve Avaşîn’e indirmeler yapmak istedi. Arkadaşların zamanında ve birçok yerden bu helikopterlere müdahale etmeleri sonucunda bu indirmeler engellendi.”

HAVADAN İNDİRME GİRİŞİMLERİ ENGELLENDİ

Türk ordusunun Kurêjaro’nın güney hattından gelerek Şêladizê üzerinden üç noktaya indirme yaptığına ve Şêladizê’deki Türk askeri karakolu olan Sîrê üssünden bazı kontralar öncülüğünde Kurêjaro’nun üç noktasına konumlandığına dikkat çeken Malazgirt, iki gün boyunca burada gerillalar ile işgalci güçler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını bildirdi.

Aynı şekilde Çiyayê Reş alanına da saldırı helikopterlerinin saldırısı altında bazı noktalara indirme girişimlerinin olduğunu aktaran Amed Malazgirt devamla şu bilgileri paylaştı:

“Arkadaşların müdahalesiyle ilk gün indirmeler engellendi. Ayın 18’inde düşman Serê Sêvê hattından Çiyayê Reş tepesine ilerleyip akşam saatlerinde saldırı helikopterlerinin desteğiyle Rubar Tepesi ve Çiyayê Reş’e indirme yaptı. Cehennem Tepesi’ne indirme girişimleri tamamıyla engellenmiştir. Şikefta Birîndara’ya ve Karker Tepesi’ne düşman defalarca indirme yapmak istedi, fakat arkadaşların müdahalesinden dolayı indirme yapamadı.

YOĞUN ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Şikefta Birîndara ve Karker Tepe bölgesindeki bazı sırtlara sadece üç kez indirme yapabildi. Küçük Cîlo ve Koordine hattında Şehîd Şahîn Tepesi’ne havadan indirme yapmak istediler. Arkadaşların etkili vuruşlarından dolayı düşman indirme yapamadı. Bu yüzden Koordine, Petrut ve Küçük Cîlo alanından karadan gelip Şamkê’ye ve Şehîd Şahîn Tepesi’ne yerleşmek istiyor. O alanda da yoğun çatışmalar sürüyor.”

İKİ GÜNLÜK BİLANÇO: DÜŞMANIN 62 ÖLÜSÜ VAR

Avaşîn’in Werxelê Tepesi ve Werxelê köyü çevresinde yoğun çatışmaların yaşandığını söyleyen Malazgirt, iki günlük savaş bilançosuna ilişkin ise şu bilgileri verdi: “Ayın 17’sinden 19’una kadarki çatışma ve eylemlerde netleşen; düşmanın 62 ölüsü var ve 2 saldırı helikopteri de darbelendi. Düşmanın çok sayıda yaralısının olduğu tespit edildi. Bu yoğun çatışma ve hava saldırılarında 7 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır.”

İŞGAL SALDIRISI UZUN SÜRECEK

Malazgirt, telsiz konuşmasının son bölümünde ise Türk devletinin işgal saldırısının uzun süreceğini ve gerilla güçleri olarak büyük direnecekleri vurgusunu yaparak şunları kaydetti:

“Arkadaşlarımız Apocu ruhu ve PKK’nin fedai militan tarzını esas alarak büyük bir cesaretle bu operasyonu karşıladılar. Şimdiden bu operasyonun gidişatının düşman açısından başarısız olacağını belirlediler. Bu operasyon uzun sürecektir. Özgür bir Kürdistan’ın yaratılması ve Kürdistan topraklarının özgürleşmesi için gereken bedel ne olursa olsun veriyoruz. Çok değerli kahraman arkadaşlarımızı şehit verdik. Tüm şehit arkadaşların intikamını almak boynumuzun borcudur.

ÖZGÜR KÜRT’ÜN İRADESİNİ KIRMAK İSTİYOR

Türk devleti operasyonlarında Kürt gerillalarına karşı alçakça yasaklı silahlar ve kimyasal silahlar kullanıyor. Mesele özgür Kürt halkı olduğu için dünya sessizdir ve Türk devletinin vahşetine göz yumuluyor. Diğer yandan başta Bakurê Kurdistan’da olmak üzere Kürdistan’ın tüm parçalarında saldırılar gerçekleştiriyor. Zindanlarda Kürt gençlerini katlediyor, toplumda işkence ve baskı politikasını sürdürüyor. Özgür Kürt’ün iradesini kırmak istiyor. İhanetçi, işbirlikçi, iradesiz ve kendisine bağlı bir Kürt istiyor. Bu operasyonları gerekçe göstererek Başûrê Kurdistan’ın derinliklerine girip Musul ve Kerkük hattını denetime alıp hakimiyet sağlamak istiyor.

HERKES BU DAVAYA SAHİP ÇIKSIN, YARIN ÇOK GEÇ OLUR

Türk devletinin sözde içişleri bakanı hem daha önce hem de bir hafta önce amaçlarının ne olduğunu açıkça kamuoyuna beyan etti. Türk devletinin anlayış ve yaklaşımını görmeyen ya kördür, duymuyorsa sağırdır ya da bunu bilen ve sessiz kalan Türk devletinden korkup iradesini teslim eden kesimdir. Yurtsever Kürt halkının da, dostlarının da bu süreçte davasına sahip çıkması önemlidir. Bugün sahip çıkılmazsa yarın çok geç olur. Halk ve gerilla olarak büyük direneceğimiz ve AKP-MHP faşizminin saldırısını kıracağımız kesindir.”