Amed ve Van'da nöbet eylemleri sürüyor

Hasta ve infazı yakılan tutsaklar için ailelerin başlattığı Adalet Nöbeti eylemleri Amed ve Van'da devam ediyor

Eyleme, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği (MED-DER), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) ve Tutuklu Aileleri İle Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER), Amed ve Urfa 78 Girişimi Derneği üyeleri ile Diyarbakır 5 No’lu Cezaevi’nde girdiği ölüm orucunda yaşamını yitiren Ali Çiçek’in kardeşi Ayşe Çiçek katıldı. 

Eylemde konuşan hasta tutsak yakını Reşahat Ada, eylemlerinin 10’uncu aylarında olduklarını belirterek, “Adalet Nöbeti eylemimiz, devam ediyor. Gelinen süreçte, ne Cumhurbaşkanı ne de Adalet Bakanı bizi görmüyor, görmemezlikten geliyor.

Biz Ankara’ya kadar gidip burada siyasi partilerle görüşerek, kendilerine hasta tutuklular için hazırladığımız dosyayı verdik. Gittiğimiz siyasi partiler, hasta tutuklular konusunda bize yardımcı olacaklarına dair söz verdiler. Ancak verilen sözlerin hiçbirini yapmadılar, sözlerini yerine getirmediler. Bu nedenle onları kınıyoruz” dedi.

Çocuklarının infazlarının yakıldığını ve ağır tecrit koşulları altında zulme maruz kaldıklarını söyleyen Ada, “Zulüm son bulsun. Çocuklarımız sahipsiz değil. Onların mücadelesinin yanında olmaya devam edeceğiz. Bunu çok iyi bilsinler ki, cezaevinde tek bir tutuklu kalana kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu. 

Eylem, “Bîjî Berxwedana Zindana”, “Hak Hukuk Adalet” sloganıyla son buldu.

VAN

 

Van'da da tutsak ailelerinin, hasta ve infazı yakılan tutsakların tahliyesi için başlattığı Adalet Nöbeti sürüyor. Tutsak yakınları, bu haftaki Adalet Nöbeti eylemini Van Adliyesi önünde gerçekleştirdi. Adliye önünde bir araya gelen tutsak yakınları, adalet taleplerini yineledi. Aileler, adliye bahçesinde oturma eylemi gerçekleştirerek tepkilerini dile getirdi.

Ailelere, Van Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) ile siyasi parti ve kurumlar da destek verdi.