Amed ve Êlih'te aileler 'kaybedilenler' için buluştu

İnsan hakları savunucuları ve kayıp yakınları, Êlih ve Amed’de devletin 'kaybettiği' isimler için buluştu.

İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) ve kayıp yakınlarının “Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın” eylemi 764’üncü haftasında Amed’in Rezan (Bağlar) ilçesinde bulunan Koşuyolu Parkı’ndaki Yaşam Hakkı Anıtı önünde yapılan açıklama ile devam etti.

Bu hafta Amed’in Farqin (Silvan) ilçesinde 20 Eylül 1994’te kaçırılan ve bir daha haber alınamayan 55 yaşındaki Ahmet Biçimli’nin akıbeti soruldu. İHD Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Yakup Güven kayıpların akıbetini sormaya devam edeceklerini söyledi.

 İHD Amed Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Baver Çindemir, Ahmet Biçimli'nin kayıp hikâyesini okudu.
 
ÊLIH 
Êlih’te İHD üyeleri ve kayıp yakınları, eylemlerinin 600'üncü haftasında Gülistan Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya geldi. Eyleme kayıp yakınları, insan hakları savunucuları, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Êlih Şubesi üyeleri, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma, Dayanışma, Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) Şubesi yöneticileri, Êlih Barosu, HDP, DBP ve Yeşil Sol Parti,  Êlih Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri ile çok sayıda kişi katıldı. Bu haftaki eylem kitlesel geçerken, basın metnini İHD Êlih Şube Eşbaşkanı Rumeysa Deniz Kaya okudu.