Amed ve Dersim'de siyasi soykırım operasyonları

Amed ve Dersim’deki siyasi soykırım operasyonlarında aralarında siyasetçilerin de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Amed'de sabah saatlerinde birçok eve eş zamanlı düzenlenen siyasi soykırım operasyonlarında, aralarında Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) eski belediye eşbaşkanlarının da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, Amed'de Kayapınar Belediyesi'nin eski Eşbaşkanı Necati Pirinççioğlu, Ergani Belediyesi eski eşbaşkanları Ramazan Kartalmış ve Mervan Yıldız, HDP Amed eski İl Yöneticisi Tarık Yazgan, Rıdavan Ezel ile Ergani Belediyesi’nde çalışan ve isimleri öğrenilemeyen 5 kişi gözaltına alındı.
HDP Demokratik Yerel Yönetimler Meclisi, "İktidarın güdümünde hareket eden yargı eliyle demokratik siyaset mücadelesi engellenmeye çalışılmaktadır” dedi.


DERSİM
Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında sabah saatlerinde polislerce birçok adrese eş zamanlı yapılan baskınlarda 4 kişi gözaltına alındı. “Örgüt üyeliği” suçlaması ile yapılan siyasi soykırım operasyonlarında Dersim merkezde Eser Kaya, Pertek ilçesinde Kemal Ağ, Burak Kurban, Ovacık’ta ise Berdan Tosun gözaltına alındı.
Gözaltına alınanlar, Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.