Anne Şenyaşar: Avukatların desteğine ihtiyacımız var

Direnişini sürdüren Anne Emine Şenyaşar, tüm avukatlara dayanışma çağrısında bulundu.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Adalet Nöbeti 197. gününe girdi. Adliye önünde “Şenyaşar Ailesi Adalet Köşesi” olarak adlandırılan alana gelen anne ve oğlu, “Herkes için adalet istiyoruz” yazılı dövizlerle bugünkü nöbete başladı.

'AVUKATLARI BURAYA BEKLİYORUZ'

Şenyaşar, 24 Eylül Cuma günü 200’üncü gününe girecek nöbette, 200 avukatın kendileriyle taleplerini dillendireceğini hatırlatarak, “Burada bize zulmediliyor. Burada bizi darp ettiler, gözaltına aldılar. Bizim her adımımızı izliyor polisler. 200 güne yakındır burada sadece zulüm görüyoruz. Artık bu zulüm son bulsun, adalet sağlansın istiyoruz. Savcılar kapıları bize kapatmış, bizimle görüşmüyor. Artık evde oturamıyorum. Cuma günü bütün avukatlar burada olsun, ne kadar avukat varsa, arkadaşlarına haber versinler, buraya gelsinler. Burada iki kişiyiz, avukatların yardımına ihtiyacımız var. Onları burada gördüğümde biraz da olsa mutlu olurum, gelip beni mutlu etsinler” diye konuştu.

 Ailenin sanal medya hesabından ise “Suruç Devlet Hastanesinde katliam var. 3 yıldır dava üzerinde gizlilik kararı devam ediyor. Yaşadığımız adaletsizliği anlatmakta kelimeler yetersiz kalıyor” mesajı yayımlandı.