'Annelerin talebi yerine gelmedikçe barış olamaz'

Adalet Nöbeti’ni ziyaret eden Saray Belediye Eşbaşkanı Şahabettin Bilmez, "Annelerimizin talepleri yerine gelmedikçe, gerçek bir barış ve demokrasi olamaz" dedi.

Hasta ve infazları yakılanların tutsak yakınlarının Van Barosu’nda başlattığı Adalet Nöbeti 106’ncı gününde devam ediyor.

Bugünkü eylemi, Van F Tipi Cezaevi’nde tutsak Botan Timur’un annesi Aslıhan Timur sürdürdü.

Nöbeti, Halkların Demokratik Partisi Saray İlçe Örgütü ziyaret etti. 

DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Burada konuşan HDP Saray İlçe Eşbaşkanı Seyfettin Özsoy, Kürtlerin birlikte hareket ederek büyük başarılara imza atabilecek güçlerinin olduğunu ifade ederek, “Burada nöbet tutan ailelerle dayanışma içerisinde olursak başarırız. Devlet ne yaparsa yapsın Kürtlerin önünü kesemez. Kürtler direnerek mutlaka başaracaktır” dedi.

'TECRİDİ KABUL ETMİYORUZ'

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 23 yıldır tecritte tutulduğunu söyleyen HDP Van İl yöneticisi İbrahim Acar ise, “Abdullah Öcalan ve binlerce tutsak ulusal ve uluslararası hukukun tanıdığı hiçbir haktan faydalanamıyor. CPT ve diğer uluslararası kurumlar ise maalesef bu duruma sessiz kalıyor. Ne annelerimiz ne de biz bu durumu kabul etmeyeceğiz” diye konuştu. 

'ANNELERİN TALEBİ GÖRMEZDEN GELİNİYOR'

Bir an önce hasta tutukluların serbest bırakılması ve Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması gerektiğini söyleyen yerine kayyım atanan Saray Belediye Eşbaşkanı Şahabettin Bilmez de, “Türkiye’deki tüm partilere sesleniyoruz; Bugünlerde erken seçim çalışmalarıyla herkesin derdini dinleyip çare olacaklarını söylüyorlar ama annelerin nöbetini görmezden geliyorlar. Annelerimizin dilekleri yerine gelmedikçe, gerçek bir barış ve demokrasi olamaz. Barış için nöbetteki annelerin isteklerinin yerine gelmesi gerekiyor. Annelerin gözyaşları aktıkça hiçbir yerde barış olmaz. Hiçbir kanunda hasta tutukluların cezaevinde kalması kabul edilemez” diyerek konuşmasını bitirdi.