Artuklu'da seçim bürosu açılışı: Faşizmi yıkacağız!

Artuklu ilçesi İstasyon Mahallesi'nde Yeşil Sol Parti'nin seçim bürosu açıldı. Açılışta, "Başı dik annelerin, başı dik halkın direnişiyle 14 Mayıs’ta faşizmi yıkacağız” denildi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Mêrdîn İl Örgütü, Artuklu İlçesi İstasyon Mahallesi'nde seçim bürosunun açılışını yaptı. Yüzlerce kişinin katıldığı açılışa Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Remziye Tosun ve Necdet İpekyüz ile Partiya Sosyalista Kurdistan (PSK) Genel Başkan Yardımcısı Hasan Dağtekin de katıldı. Açılış öncesi halaylar çekildi, sloganlar atıldı. 

'HALK İRADESİNE SAHİP ÇIKACAK'

PSK Genel Başkan Yardımcısı Hasan Dağtekin, Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı ile seçimlerde Kürtlerin taleplerini dile getireceklerini, Kürtçe anadilde eğitimin önünün açılması ve Kürtçenin ikinci resmi dil olarak kabul edilmesi için mücadele edeceklerini söyledi. 14 Mayıs’ta halkın oyunu Yeşil Sol Parti’ye vererek kendi iradesine sahip çıkacağını kaydeden Dağtekin, halkın zulüm politikalarına son vereceğini belirtti.  

'HALKIN VE ANNELERİN DİRENİŞİYLE FAŞİZMİ YIKACAĞIZ'

HDP’li Remziye Tosun ise kadınlar olarak 14 Mayıs’ta iktidarı göndereceklerini belirterek, “Ne yaparlarsa yapsınlar, göndereceğiz. Daha önce Kürt sorunundan bahsediyorduk. Şimdi bütün halkların sorunlarından bahsediyoruz. Özgürlük sorunu Kürtlerin, Türklerin, Ermenilerin, Süryanilerin, Alevilerin de sorunu ve hepsi için mücadele ediyoruz. Özgürlük sorunu ve özgürlük mücadelesi bütün dünyaya yayılmış durumda. Çaresiz değiliz. Halk direniyor. Kürt halkı da direniyor. Kürt halkının başı diktir. Başı dik annelerin, başı dik halkın direnişiyle 14 Mayıs’ta faşizmi yıkacağız” dedi.