Avrupa kentlerinde gençler öncülüğünde protestolar-YENİLENDİ-I

Türk devletinin işgal saldırıları, Almanya ve Fransa kentlerinde gençler öncülüğünde protesto edildi.

Türk devletinin KDP ile ortaklaşa Zap, Metîna ve Avaşîn’e yönelik işgal saldırılarını protesto etmek amacıyla Almanya ile Fransa’da eylemler düzenlendi.  

AACHEN

Almanya’nın Aachen kentinde Aachen Üniversitesi çevresinde toplanan Kürt halkı ve Alman gençleri, yürüyüş ve miting gerçekleştirdi.

Üniversite çevresinde yürüyüşe geçen halk, şehir çarşısına kadar yürüdü. 

Yürüyüş boyunca “Bijî berxwedana gerîla, Almanca “Faşizme karşı omuz omuza” “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürdistan’a Özgürlük” sloganları atılıp halka bildiri dağıtıldı.

EVRY

Türk devletinin Kürdistan’daki işgal saldırılarına karşı başkent Paris’in Evry banliyösünde “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında bir yürüyüş düzenlendi.

 TCŞ (Tevgera Ciwanên Şoreşger) öncülüğünde Evry Demokratik Kürt Toplum Merkezi önünde bir araya gelen Kürdistanlılar, “Bimre xiyanet” yazılı pankart ve PKK flamaları ve  “Bijî berxwedana gerîla” ve “Bijî berxwedana Zapê” sloganları ile merkezi tren istasyonuna kadar yürüdü.

Eylemde KDP’nin ihaneti kınanırken, uluslararası kamuoyuna dayanışma çağrısı da yapıldı.

VILLIERS LE BEL

Gençler Paris’in Villiers Le Bel banliyösünde de alanlara çıktı.

Yürüyüş boyunca sloganlarla gerilla alanlarındaki direnişi selamlandı. Yürüyüşten sonra Kürdistan şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Burada açıklama yapan gençler, Kürdistan ulusal kurtuluş savaşı veren gerillaya karşı Kürt gençlerinin sorumlulukları bulunduğunu hatırlatarak mücadeleyi sahiplenmek için alanlara akma çağrısını yineledi.

MARIGNANE

Fransa’nın Marignane kentinde ise bir grup genç, Marignane Havaalanı içinde sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirdi. Havaalanı içerisinde Abdullah Öcalan posterleri ve PKK flamalarıyla eylem yapan gençler, “Kürdistan gençliğini alanlara akmaya çağırıyoruz. Gerillanın direnişi karşısında işgalci ve ihanetçi güçlerin her zaman saldırıları nasıl geri püskürtüldüyse, yine aynı mücadele kararlılığıyla işgalci ve ihanetçi güçler yenilmeye mahkum kalacaktır. Kürt gençliği Kürdistan’ı savunacak ve ne pahasına olursun olsun eylemsellikelrini sürdürecektir” açıklaması yaptı.

KÖLN

TCŞ’liler, Medya Savunma Alanları’na yönelik işgal saldırılarının tüm kamuoyuna duyurulması talebiyle Almanya’nın Köln kentinde bulunan Alman kanalı WDR televizyonu yetkililerine dosya sundu.

Gençler, bina içerisinde işgale karşı pankartlarla girdi. Yetkililer ile görüşme yapan gençler, bina önüne gelerek, yaptıkları açıklamayla gerillayı selamladı.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde akşam saat 18.00’de Plaza del Castillo’da (Schlossplatz) bir araya gelen TCŞ ve TekoJIN’lı gençler, işgal saldırılarını ve KDP’nin Türk faşizmiyle işbirliğini yaptıkları gösteriyle protesto etti.

“Türk devletinin saldırılarına hayır!” ve “Bimre xiyanet” yazılı büyük pankartlar açan gençler, direniş çağrısını içeren açıklama ardından gerilla direnişini selamlayan sloganlar attı.

HANNOVER

Almanya’nın Hannover kentinde de ATİF Hannover, Türk devletinin Kürt halkına yönelik katliam/işgal saldırısını ve işbirlikçi KDP’nin ihanetini Türkiyeli göçmenlerin yoğun olduğu tramvay hattında protesto etti. 

Eylemde, “Bütün işgalciler Kürdistan'dan çıkın”, “Yaşasın Kürt halkı ile dayanışma” sloganları atan grup, uluslararası medya kuruluşlarına da “Medya üç maymunu oynamaktan vazgeç” sloganı ile seslendi.