Aydeniz: Faşizmin panzehiri Öcalan ve Kürtler

DTK ve DBP heyeti, Mardin'de temaslarda bulunuyor. DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Öcalan’ın çabalarının ve Kürtlerin mücadelesinin faşist sistemin panzehiri olduğunu söyledi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Demokratik Mücadele Programı'na destek amacıyla 8 ilde program organize eden Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) bugünkü adresi Mardin oldu. DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk ve DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ile beraberindeki heyet, HDP İl Örgütü'nü ziyaret etti.

'DEMOKRATİK ZEMİN OLUŞMAZSA FAŞİZM BÜYÜYECEK'

DBP Eş Genel Başkanı Aydeniz, "Kapitalist sistem pandemiyi kendisine gerekçe yapmış, kapitalizmi, faşizmi her yerde kurumsallaştırmaya çalışıyor. Buna karşı demokrasi güçleri de faşizme karşı yeni mücadele yöntemleri geliştiriyor ve mücadelesini büyütüyor” dedi.
Aydeniz, AKP-MHP iktidarının oluşturmak istediği yapının faşist bir yapı olduğunu, imha ve inkâr politikalarının geçmiş politikaların devamı olduğunu söyledi. Aydeniz, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın “darbe mekaniği” tespitine değinerek, “Türkiye’de demokratik bir zemin oluşmaz, Kürt sorunu demokratik yöntemlerle çözülmez ise, demokratikleşmenin yerini faşizm ve diktatörlük alacak" vurgusunda bulundu. Aydeniz, Öcalan'a dönük tecridin toplumun her kesiminde kendisini hissettirdiğini belirtti.

'ÖCALAN'IN ÇABASI FAŞİZME KARŞI PANZEHİR'

Aydeniz, Kürtlerin mücadelesi ve Öcalan’ın çabalarının yaratılmak istenen faşist sisteme karşı panzehir olduğunu söyledi. Siyasetin merkezinde Kürtler olduğunu ve her yeni çıkış yapan siyasi partinin söylemlerinin Kürtleri memnun etmeye dönük olduğunu belirten Aydeniz, şöyle konuştu:
“Kürtlerin yaratmış olduğu mücadele bir taraftan umut iken, bir taraftan da karanlıkta ısrar edenler, faşizmde ısrar edenler Kürtlerin mücadelesinin umut olmaması için ellerinden geleni yapmayı sürdürüyorlar. Kim siyaset yapmak istiyorsa Kürtleri işaret ediyor. Ancak Kürtlerin statüsüne ilişkin, diline, coğrafyasına, kimliğine, asimile edilmesine ilişkin tek söz etmediklerini hatırlatmak gerekiyor. Eğer Kürtler üzerinden siyaset yapmak istiyorlarsa; Kürtlerin statüsünü, dilini, kültürünü, tarihini tanımaları gerektiğini çok net ifade etmek gerekiyor."
DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk de kurumsal olarak maruz kaldıkları saldırılara dikkati çekti. DTK’nin illegalize edilmek istendiğini vurgulayan Öztürk, her şeye rağmen DTK’nin ayakta tutulacağını ve mücadelesini devam ettireceğini belirtti.
DTK ve DBP heyeti, kentteki sivil toplum örgütlerini de ziyaret edecek.