Banike köyüne giren Türk güçleri yakıp yıktı

İşgalci Türk güçleri, Heftanîn'e bağlı Pirbula yakınındaki Banike köyüne girdikten sonra halka ait evleri yağmaladılar, yakıp yıktılar.

İşgalci Türk devleti, 21 Ağustos günü sabah saatlerinde Batufa kasabasına bağlı Banike ve Minine köylerine girmiş, bazı evleri yakmışlardı.

Saldırı nedeniyle köylüler evlerini terk etmek zorunda kaldı. Ancak saldırıdan kısa bir süre sonra köylüler tarafından çekilen görüntülerde, evlerin yağmalandığı, bazılarının tamamen yıkıldığı ve bazılarının ağır hasar gördüğü görülüyor.

Cumartesi günü sabah saatlerinde köylüler yeniden evlerine ve bahçelerine dönmek istediklerinde KDP güçleri tarafından engellendi. Bu nedenle tartışmalar yaşandı.

Köylüler tartışmalar sırasında, bahçeleri ve hayvanlarının ne durumda olduklarını bilmediklerini ve tek geçim kaynaklarının bunlar olduğunu belirterek, evlerine dönmekte ısrarlı olduklarını belirttiler. Ancak engel sürüyor.

Mevcut durumda işgalcilerin yamaçlarda durduğu ve sık sık gerilla ile çatışmaların yaşandığı bildiriliyor. Gerilla güçlerinin direnişi karşısında Türk güçlerinin aşağıya inemediği kaydediliyor.

Türk işgalcileri daha önce Banike yakınındaki Ewle köyünü de sık sık hava saldırıları nedeniyle boşaltmıştı. Köylüler, bu kez Banike köyünün boşaltılmak istendiği tepkisinde bulunuyor.