Batmanlı heyetten Şenyaşarlar'ın direnişine destek

Batman'dan gelen KESK ve Demokrasi Platformu, Şenyaşar Ailesi'nin direnişine destek verdi, "Bizim safımız Emine Anne'nin safıdır" dedi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın direnişi sürüyor.
Batman'dan gelen Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) bileşenleri ve Demokrasi Platformu’ndan oluşan bir heyet, “Şenyaşar Ailesi Adalet Köşesi” olarak adlandırılan alanda aileyi ziyaret etti. KESK Urfa Şubeler Platformu’nun eşlik ettiği heyeti, aile “Sadece adalet istiyoruz” yazılı dövizlerle karşıladı.
Emine Şenyaşar, Adalet Nöbeti'ni talepleri kabul edilene kadar sürdüreceklerini söyledi.

'BU MÜCADELEYİ ORTAKLAŞTIRALIM'

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Batman Şube Eşbaşkanı Deniz Topkan, "Anne adalet için mücadele ederken yetkililerin sessiz kalması kabul edilemez. İktidarın hukukunun geldiği noktayı gözler önüne sermekte. Bizler bu mücadelenin yanındayız. Annenin tutuklu oğlu bir an önce bırakılmalı. Annenin sesine ses olmaya, bu mücadeleyi ortaklaştırmaya devam edeceğiz” dedi.
Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Batman Şube Başkanı Nurettin Şimşek de dünyanın gözü önünde bir katliam yapıldığını belirterek, “Burada bir zulüm var, adalet her gün burada ölüyor. Aile hakikat peşinde, hakikat gerçektir. Bu zulmü yapanların yargılanmasını istiyorlar. Emine Anne'nin sürdürdüğü adalet mücadelesi bizim mücadelemizdir. Nemrut'lara karşı İbrahim olacağız. Bizim tarafımız Emine Anne'nin tarafıdır, onun talepleri taleplerimizdir” diye konuştu.