Bayık’tan Kandil Newrozu’na mesaj: Hiçbir güç bu ruhun önüne geçemez

Kandil’de düzenlenen Newroz kutlamasına görüntülü bir mesaj gönderen KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, “Hiçbir güç bu ruhun önüne geçemez, zira bu ruh özgürlük, birlik ve direniş ruhudur” dedi.

Kandil’deki Newroz coşkulu bir şekilde devam ediyor. Kutlama alanı PKK, KCK ve PAJK bayraklarının yanısıra Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ile donatıldı. Kürdistan’ın dört parçasından katılımlar var. Aynı şekilde Kürdistan’ın dört parçasından sanatçılar Newroz programında yer alıyor.

Alanda Abdullah Öcalan’ın 20’den fazla kitabının sergilendi. 2013’te Paris’te katledilen PKK’nin kurucularından Sakine Cansız’ın Aram Pencewini tarafından Sorani lehçesine çevrilen “Hep Kavgaydı Yaşamım” isimli kitabı da yoğun ilgi gördü.

Kutlama sırasında KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık’ın görüntülü mesajı dinlenirken, KJK ve Azadi Hareketi’nin mesajları okundu.

Bayık, Kürdistan’ın tüm parçalarında ve diasporada Kürt halkı ve dostlarının, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın, gerillalar ve cezaevlerindeki siyasi tutsakların Newrozu’nu kutladı.

BAYIK: NEWROZ RUHU ÖZGÜRLÜK VE DİRENİŞ RUHUDUR

Abdullah Öcalan ve PKK’nin özgürlük mücadelesini Newroz ruhu ile kurduğunu ifade eden Bayık, “Hiçbir güç bu ruhun önüne geçemez, zira bu ruh özgürlük, birlik ve direniş ruhudur” dedi.

PKK’nin birlik ve direnişin sembolü olduğunu ve Kürt halkının tümünü temsil ettiğini kaydeden Bayık, “Kandil de Kürtler için direniş kalesidir.  Kürt halkı Newroz gerçekliğini çok iyi bilmeli. Newroz birlik ve direnişin gelişmedir” diye belirtti.

Geçen yıl büyük bir direniş sergilediklerini ve ağır bedeller ödediklerini vurgulayan Bayık, “Bu bedeller sayasinde Türk devletinin planları boşa çıkarıldı. Gerilla, Garê, Werxelê, Mam Reşo, Zendûra ve Girê Sor’da büyük kahramanlık destanları yazdı” dedi.

Bu şehitlerin sadece PKK ve Kuzeyi Kürdistan’ın değil, tüm Kürt halkı ve Kürdistan’ın olduğunu dile getiren Bayık, “Halklar ve insanlık için şehit düştüler. Kürt halkının şehitleri, insanlığın şehitleridir” ifadelerini kullandı.

‘KDP KÜRT HALKI İÇİN BÜYÜK BİR TEHDİT OLUŞTURUYOR’

KDP’nin Türk devleti ile işbirliğine de dikkat çeken Cemil Bayık, Türk devletinin her yerde işgal ve soykırım saldırılarında KDP’den güç aldığını söyledi.

Bayık, “KDP Türk devletine her yönüyle hizmet ediyor. Biz KDP’nin ulusal birliğe katılmasını istedik ama ne yazık ki işgalci Türk devleti ve Kürt halkının düşmanlarını hizmetine girdi” dedi.

Türk devletinin PKK ve Kürt halkını yenmek istediğini ifade eden Bayık, Kürt halkını ihanete karşı durmaya, kendisini korumaya ve özgürlük mücadelesini daha da güçlendirmeye çağırdı.

Bayık, “KDP, düşmana yönelik eylemleriyle Kürt halkı ve Güney Kürdistan için büyük bir tehdit oluşturmaktadır” uyarısında bulundu.

Bayık, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride de dikkat çekerek, “Şimdi İmralı’da rehin tutuluyor. Kürt halkı İmralı’daki tecrit ve işkenceyi kabul edemez. Çünkü Önder Apo’nun özgürlüğü, Kürt halkının özgürlüğüdür” şeklinde konuştu.

Kürt halkının işgale ve Türk devletinin zulmüne karşı ayağa kalkarak, KDP’nin işgalci ile yaptığı işbirliğine de son vermesi gerektiğini ifade eden Bayık, “Eğer bunun önü alınmazsa, Kürt halkı üzerinde büyük tehdittir. Ancak eğer önü alınırsa, işte o zaman Kürt halkı kendisini koruyabilir” dedi.

KJK: BU NEWROZ LOZAN’IN PARÇALANMASIDIR

KJK Kandil Newrozu’na gönderdiği mesajda, “Özgür kadın ve özgür toplum zamanıdır” dedi.

Newroz ateşinin her yerde gürleştiğini kaydeden KJK, “Halkların özgürlük mücadelesinin 50’nci yıl Newrozu’nun Lozan anlaşmasının parçalanması, ihanet çizgisi ve faşizmin yenilgisidir” diye ekledi.

Newroz vesilesiyle şehitleri anan KJK, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, siyasi tutsaklar, şehit aileleri, gerillalar ve tüm özgürlük yanlılarının Newrozu’nu kutladı.

Mesajda, “Kürt halkı tüm saldırılara, katliamlara, komplolara rağmen bugün Newroz direnişi ruhuyla ayakta ve mücadele ediyor” denildi. KJK, Kürtlerin bu mücadeleyi sadece kendileri için değil, dünyadaki tüm özgürlük yanlıları için verdiğini kaydetti.

KJK’nin mesajı alkışlar ve sloganlarla karşılandı. Mesajın okunması ardından Şengal Dağı müzik grubu sahne aldı. Alanda sık sık “Bijî Sarok Apo” sloganı duyuldu.

Azadi Hareketi adına gönderilen mesajda “Burası sadece Kandil değil, aynı zamanda Amed, Qamişlo ve Mahabad’dır” denildi.

Mesajda özgürlük mücadelesinin her yerde daha da güçlendirileceği vurgusu yapıldı