Bekir: PKK halkların temsilcisidir

PKK’nin özgürlük isteyen halkların partisi olduğunu söyleyen Abdullah Öcalan’a Özgürlük Komitesi Üyesi Mihemed Bekir, "PKK'nin terör listesinden çıkarılması Kürt sorununun çözümü, özgür ve demokratik bir sistemin inşası demektir" dedi.

PKK'nin 'terör listesi'nde olmasının büyük bir haksızlık olduğunu söyleyen Mihemed Bekir, 40-50 milyon kişiyi temsil eden PKK hakkında bu kararı alan güçleri bu utanca bir son vermeye çağırdı.

Uluslararası Kürtlere Adalet İnisiyatifi, PKK'nin 'terör listesi'nden çıkarılması için 13 Kasım 2021 tarihinden bu yana Avrupa'nın birçok ülkesinde 4 milyon imza topladı. Kampanya, 30 ülkeden binden fazla aydın, akademisyen, siyasetçi, sanatçı ve aktivistin bir araya gelmesi ile başladı ve hala devam ediyor. 

Güney Kürdistan'da da kampanyayı güçlendirme çalışmaları başlatıldı. Bugüne kadar çok sayıda aydın, yazar, sanatçı, aktivist, gazeteci ve vatandaş kampanyaya katılarak imza attı.

Abdullah Öcalan'a Özgürlük Komitesi üyesi Mihemed Bekir, PKK'nin 'terör listesi'nde kalmasını uluslararası toplum için büyük bir utanç olarak nitelendirdi. 

PKK'NİN LİSTEDE OLMASI HAKSIZLIK

PKK'nin Kürt halkının özgürlüğü için verdiği mücadeleye dikkat çeken Bekir, şöyle konuştu: "PKK, meşru bir dava için mücadele yürüttü. Kürt halkının yanı sıra bölge halkı da büyük baskı ve soykırımlara maruz kalmıştır. PKK'nin 'terör listesi'nde olması büyük bir haksızlık. Uluslararası güçler ve bölge halkı da artık bu haksızlığın son bulması gerektiğini biliyor. Egemen devletler ve bu kararı alan güçleri bu utanca bir son vermeye ve PKK'yi terör listesinden çıkarmaya çağırıyoruz. Çünkü PKK, 40-50 milyon kişiyi temsil ediyor. Özgürlükçü halkları temsil ediyor. PKK'nin 'terör listesi'nde kalması bu güçlerin çözümden, savaştan, işgalden, soykırımdan yana olduğunu gösteriyor. PKK'nin listeden çıkarılması, Kürt halkına meşru bir hak verilmesi, sadece Kürt halkı için değil, bölge halkları için de bir çözüm sağlayacaktır. Özgür bir yaşam ve özgür bir sistemle birlikte gelecek için demokratik bir çözüm mümkündür."