Bingöl'de halk Newroz alanına sığmadı

Bingöl'de, Newroz kutlamasının yapıldığı alana halk sığmadı. Kutlamada sık sık “Bijî serok Apo” sloganı yankılandı.

Bingöl merkezde soğuk havaya rağmen binlerce kişinin katılımıyla coşkulu bir Newroz kutlaması yapıldı. Sabahın erken saatlerinde Hastane Caddesi'ne akan halk, sık sık “Bê serok jiyan nabe” sloganı attı. Kadınların birçoğu yöresel kıyafetlerle kutlamalara katıldı. Her geçen dakika kalabalıklaşan halk, uzun bir süre halay çekti.
Kutlamalarda konuşan HDP Urfa Milletvekili Nimettullah Erdoğmuş, Newroz’un tarihsel önemine değinerek, Kürt kültürü açısından önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.
Erdoğmuş, Kürtlerin kültürsüz bir yaşamı asla kabul etmeyeceğine vurgu yaparak, Dilimiz ve inancımız özgür olsun diyoruz. Kültürümüz de özgür olsun, kardeşçe birlikte omuz omuza bir hayat sürdürelim” dedi.
Sonrasında Newroz ateşi yakıldı. Barış Annesi Hakife Serinyel ile partililer Newroz ateşini tutuşturdu. Bu anlarda alanda “Bijî serok Apo” sloganı yükseldi. Binlerce kişi, sanatçılar Nurcan Değirmenci ve Hivda Gökel'in seslendirdiği şarkılarla halay çekti. Alanın kitleye dar gelmesi nedeniyle gençler, duvarlara çıkarak, Newroz coşkusuna ortak oldu.