Bombalanan Sinûn Halk Meclisi yeniden inşa ediliyor

İşgalci Türk devletinin bombaladığı Şengal yakınlarındaki Sinûn Halk Meclisi yeniden inşa ediliyor.

İşgalci Türk devleti, 15 Haziran’da Şengal’in Sinûn ilçesindeki Sinûn Halk Meclisi ve çok sayıda dükkanın bulunduğu bölgeyi SİHA’larla bombaladı. Saldırı sonucunda Salih Naso isimli bir çocuk ile İbrahim Derweş isimli kişi şehit oldu, aralarında 1 gazetecinin de bulunduğu toplam 6 kişi yaralandı.

Özerk Yönetim Belediyesi, Sinûn Halk Meclisinin yeniden inşa çalışmalarına başladı. Şengal halkı da meclisin yapımı için ziyarette bulundu.

'SALDIRILAR BİZİ KORKUTMAZ'

Sinûn Halk Meclisi Üyesi Sido Ali, şunları söyledi: “Saldırı sonucunda bazı yurttaşlarımız şehit oldu, bazıları da yaralandı ancak bu bizi korkutmuyor ve çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bugün bizi destekleyen halkımıza teşekkür ederiz. Bu saldırılara cevaben geri adım atmayacağımızı, mücadelemizi sürdüreceğimizi ve örgütlülüğümüzü güçlendireceğimizi belirtmek istiyoruz.”

Ardından konuşan Êzidi Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Azadiya Jinên Êzidi – TAJÊ) üyesi Şeme Remo, "Düşman bilsin ki onların tanklarından, toplarından ve uçaklarından korkmuyoruz. Sonuç ne olursa olsun çalışmalarımızı aynı kararlılıkla sürdüreceğiz. Sonuna kadar bu çizgide olacağız" dedi.