Bütçeyi bitiren kayyum esnafa saldırmaya başladı

Erciş’te Belediye esnaflara karşı keyfi uygulamalar gerçekleştiriliyor.

Erciş ilçesinde AKP’nin işgal politikaları kapsamında DBP’nin yönettiği belediyeye kayyum olarak atanan Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar ve Van İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Hoş, parselledikleri belediye taşınmazlarını satın almayan esnafa keyfi uygulamalar gerçekleştiriyor.

Polis ve zabıta eşliğinde esnafın işyerini keyfi olarak kapattıran kayyum, mahalle yolcu hatlarını da özelleştirerek ortak çalıştıkları Şahin Yağar’a vermeye hazırlanıyor.

AKP’nin işgal politikalarının ürünü olan kayyumlar atandıkları halk belediyelerinde zorbalık ve yolsuzlukları ile gündemdeki yerlerini korumaya devam ediyor. Erciş Belediyesine kayyum olarak atanan Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar ve yardımcısı olan İl Emniyet Müdürü Murat Hoş, polis zoru ile satılığa çıkardıkları belediye işyerlerini satın almayan esnafa baskı kuruyor. Daha önce DBP belediye yönetimi tarafından yaptırılan Peynirciler Pazarı projesinde yer alan iş yerlerini satılığa çıkaran kayyum, iş yerlerini satın almak istemeyen esnafların iş yerlerini polis zoru ile mühürlüyor. Şu ana kadar 50 iş yerin mühürlediği belirtilen esnaflar, yaşanan uygulamanın kinci, çıkarcı ve saldırgan bir yaklaşım olduğunu ifade etti.

‘ESNAF KAYYUM VE POLİSİN HEDEFİNDE’

Göreve atanmaları ile birlikte AKP’li belediyelerden ve aynı zamanda İçişleri Bakanlığı tarafından aktarılan 300 Milyon TL’lik bütçeyi bitiren Erciş Belediyesi kayyumları, özel bankalardan 20 milyon TL kredi çekti. Bu kredileri de yetersiz bulan kayyum Yaşar ve ortağı Murat Hoş, belediyeye ait taşınmazları satılığa çıkardı. Belediyenin arsalarını kısa sürede satan kayyum, ilçe merkezinde bulunan belediyeye ait birçok işyerini kendi yandaşlarına peşkeş çekerek sattı. Yaşanan ticaret sonrasında belediye kasasına giren milyonlarca TL’yi de bitiren kayyum, bu sefer daha önce DBP belediye yönetimi tarafından yapılan kasaplar ve peynirciler çarşısını da satılığa çıkardı. Burada henüz inşaat halinde olan ve bitirilemeyen iş yerleri için dükkân başı peşin olarak 90 bin TL isteyen kayyumun talebine olumsuz cevap veren esnaflar kayyum ve polisin hedefi haline geldi. Şartları uygun görmedikleri ve 90 Bin TL’yi peşin ödeme imkanına sahip olmadıkları için esnafların iş yerleri bir bir mühürlenerek kapatılıyor.

KAYYUM ESNAFIN İŞ YERİNİ KAPATIYOR

Şu ana kadar mevcut peynirciler pazarında 50’ye yakın esnafın iş yerinin kapatıldığını ifade eden Necati Keleş isimli esnaf, “bize peynirciler esnafında dükkân almamız durumunda ruhsatlarımızı yenileyeceklerini söylüyorlar.  Dükkânlar için istedikleri paranın tamamını peşin istiyorlar. Dükkânlar halen inşaat halinde, biz bu dükkânları satın almamız durumda bunun inşaatı da bize kalır. Aynı zamanda bu kadar peşin paramız yok. Biz bu dükkânları nasıl alabiliriz ki. Bize bir ödeme kolaylığı da sağlamıyorlar. Ödeme kolaylığı sağlasalar yine de boyun büker satın alırız” dedi.

TOPLU TAŞIMAYI DA SATTILAR

Belediyeye ait taşınmazları, arsaları ve iş yerlerini satan kayyum ortaklar, toplu taşıma sistemini de satmaya hazırlanıyor. Erciş Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünde çalışan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir çalışan, belediyenin toplu taşıma sistemini kapalı teklif usulü ile şu an belediyenin tüm ihalelerini alan ve Sahil Yolu projesinde yolsuzluk yaptığı iddiaları üzerine gündeme gelen Şahin Yağar, isimli müteahhitte verileceğini ifade etti.