Coşkun ve Orhan’da halka çağrı

HDP Milletvekilleri Şevin Coşkun ve Muazzez Orhan, Van ve Hakkari halkını demokrasiye sahip çıkmaya çağırdı.

HDP’nin demokrasi yürüyüşü bugün Hakkâri ve Edirne’den başlayacak. Yürüyüşe katılacak HDP Eşbaşkanı Mithat Sancar ve 24 milletvekili Van ve Hakkari’de kitlesel bir biçimde karşılandıktan sonra demokrasi yürüyüşünün startını bugün Hakkari halkıyla birlikte verecek.

COŞKUN: KÜRT SORUNUNUN DEMOKRATİK ÇÖZÜMÜ İÇİN YÜRÜYORUZ

Darbeye karşı demokrasi yürüyüşüne Van ve Hakkari halkını destek olmaya çağıran HDP Muş Milletvekili Şevin Coşkun, “AKP iktidarı 18 yıldır iktidarda başta Kürt halkı olmak üzere tüm halklara uyguladığı baskı, şiddet ve zulüm politikası had safhaya ulaşmıştır. Faşizan politikalarla halkın iradesi gasp edilmiştir. Eşbaşkanlarımız, vekillerimiz cezaevinde, belediye başkanlarımız cezaevinde ve halkımızın iradesi gasp ediliyor. Son olarak iki milletvekilimizin dokunulmazlığı hukuksuz bir biçimde kaldırıldı. Bizler ülkede uygulanan darbe hukukuna karşı, demokrasinin inşası için, Kürt sorununun demokratik çözümü için, hak, hukuk, adalet için yürüyoruz. Çağrımız tüm halkımızadır” dedi.

ORHAN: BİRLİKTE YAŞAMI İNŞA ETMEK İÇİN YÜRÜYORUZ

HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan ise şunları söyledi: “Ülkede yürütülen faşizan, irade tanımayan, hiçbir muhalif gücü tanımayan, kadın düşmanı ve savaş politikalarına karşı demokrasi yürüyüşü başlatıyoruz. Edirne ve Hakkari’den iki koldan adalet, barış, demokrasi, kadın özgürlüğü, demokratik bir Türkiye için yürüyoruz. Var olan faşizan savaş politikalarına, kadın cinayetlerine karşı, istismar yasalarına karşı güçlü bir duruş sergilemek, güçlü bir çıkışı sağlamak için tüm halkımızı yürüyüşümüze destek vermeye ve birlikte yaşamı inşa etmeye çağırıyoruz.”