Darp edilen engelli seyyar satıcıya soruşturma

Van’da seyyar satıcılık yaparken kayyum zabıtaları tarafından darp edilen ve 3 gün yoğun bakımda kalan yüzde 65 engelli 24 yaşındaki Uğur Acar hakkında ‘Görevi yaptırmamak için direnme, görevli memura mukavemet’ suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Van’da geçtiğimiz hafta iftar sonrası Maraş Caddesinde semaver çayı satarak geçimini sağlamaya çalışan yüzde 65 engelli Uğur Acar’ın başına gelmeyen kalmadı. Çay sattığı sırada kayım zabıtaları tarafından adeta linç edilen ve birçok yerinden yaralanan Acar, 3 gün yoğun bakımda kaldı. 

Hastanede iki defa darp raporu alan Acar, hastaneden çıkar çıkmaz hakkında açılan soruşturma kapsamında emniyete giderek ifade verdi. ‘Görevi yaptırmamak için direnme, görevli memura mukavemet’ ile suçlanan semaver çay satıcısı Uğur Acar yaşadıklarını anlattı.

Artoş iş merkezi önünde çay satışı yaptığını ve müşterilerine çay dağıtırken sivil giyimli kişilerin gelip semaveri dökmek istediklerini kaydeden Acar, “ Ben almamaları için köz bulunan semaveri tutup kendime çektim, bu esnada semaverimi almaya çalışan şahıslar kalabalık olduğu için içlerinden 2-3 kişi olarak hatırladığım kişiler içinde köz bulunan semaveri tutup kendilerine doğru çekti. Bu sırada sıcak su zabıtalardan birinin üzerine sıçradı. Zabıta memurları bana müdahale ederken içlerinden tanımadığım bir tanesi boynumun şah damarı kısmına sağ taraftan tekme attı. Ben kendimi kaybedip yere düştüm. Tekrar ayağa kalkmak istediğimde 15-20 kişi zabıta memurları tarafından tekme ve copla vurmak üzere darp edildim. Her ne kadar engelli olduğumu vurmamaları gerektiğini söylesem de fayda etmedi. Darp ederken bir yandan da bana hitaben ağza alınmayacak küfürler ettiler. Akabinde polis aracına bindirilerek polis merkezine götürüldüm. Maruz kaldığım darp nedeniyle ağzımdan kan geliyordu. Sağlık sorunlarım olması üzerine hastaneye intikal ettirildim. 3 gün boyunca yoğun bakım servisinde kaldım. Zabıta görevlilerinin bana uyguladığı darp nedeniyle kaburgamın sağ kısmı zarar gördü. Karaciğerim, burnum aldığım darp nedeniyle zarar gördü. Hastaneden almış olduğum raporlar zaten her şeyi anlatıyor” diye konuştu.