'Demirci Kawa'nın yaktığı Newroz ateşi sönmeyecek'

Ortadoğu halklarının Newroz Bayramını kutlayan HPG ve YJA Star gerillaları, 2022 Newrozunu Önder Apo'nun fiziki özgürlüğünün Newroz'u yapacağız, mücadelemizi daha da yükselteceğiz" mesajını verdi.

2022 yılı Newroz'unu büyük bir coşku ile karşıladıklarını söyleyen HPG ve YJA Star gerillaları, "Demirci Kawa'nın yaktığı Newroz ateşi hala sönmedi, sönmeyecek" dedi. 

HPG'li Bengîn Barman, Mazlûm Kato ve YJA Star gerillası Ezda Îsyan, 2022 yılı Newrozu'na ilişkin konuştu. 
Mazlum Doğan şahsında devrim şehitlerini anarak konuşmasına başlayan Bengîn Barman, "Öncelikle Rêber Apo'nun, Kürt halkının ve Ortadoğu halklarının Newroz Bayramını kutluyorum. Yine düşmanın saldırılarına karşı amansız bir direniş gösteren gerillaların da Newroz'unu kutluyorum.  Newroz gününü daha da anlamlı kılan, eylemiyle hareketimize ve halkımıza Amed zindanından önderlik eden heval Mazlum Doğan şahsında tüm devrim şehitlerini anıyor ve anıları önünde saygı ile eğiliyorum. Bilindiği üzere Newroz, Kürt halkı ve tüm mazlum halklar için çok önemli bir gündür. Demirci Kawa'nın zalim Dehaq'a karşı çıkışı ezilen halklara büyük bir umut oldu. Demirci Kawa'nın yaktığı meşale direnişin sembolü oldu. Direniş meşalesi zulmü ve karanlığı yenecektir. Halkımızın ve hareketimizin öncülüğünde bu direniş çok yüksek bir düzeye ulaştı" dedi. 

DİRENİŞİMİZİN VE MÜCADELEMİZİN KAYNAĞI RÊBER APO 

Mazlum Doğan'ın eyleminin gerçekliğini hem ideolojik hem de tarihi yönden anlamanın çok önemli olduğunu söyleyen Barman, şunları ekledi: "Mazlum Doğan'ın zorlu koşullara rağmen zindanda yaktığı ateş ezilen tüm halklara umut oldu. Yine bedenlerini ateşe veren Zekiye,  Rehşan ve Bêrîvan eylemleri ile bu ateşin soğumasına izin vermedi. Canlarını feda ederek özgürlüğe öncülük ettiler.  Direnişimizin ve mücadelemizin kaynağı Önderliğimizdir. Biz gerillalar olarak dağlarda Newroz'u büyük bir sevinçle kutluyoruz. Nasıl ki yoldaşlarımız bedenlerini ateşe vererek sistemin etkilerinden temizlemişlerse, biz de verdiğimiz mücadele ile sistemin kirliliğinden kendimizi arındırmalıyız. Hedef ve amacımız şehitlerimizin amacıdır. 2022 Newroz'unu Önder Apo'nun fiziki özgürlüğünün Newroz'u yapacağız. Bu temelde mücadelemizi daha da yükselteceğiz."

NEWROZ ATEŞİ HER ZAMANKİNDEN DAHA DA GÜRLEŞECEK

Newroz'un Kürt halkı için çok önemli olduğunu söyleyen YJA Star gerillası Ezda Îsyan, "Demirci Kawa'nın tarihte yaktığı ateş hala sönmedi ve sönmeyecek. Tüm baskılara ve zulme karşı Newroz ateşi her zamankinden daha da gürleşecek. Mazlum Doğan yoldaş Newroz ateşini zindanlarda üç kibrit çubuğu ile yaktı ve bedenini Kürdistan halkı için feda etti. Aynı zamanda Rewşen, Bêrîvan, Sema ve Zekiye, Mazlum yoldaşın yaktığı ateşi zirveye ulaştırdı. Bu yıl geçmiş yıllardan daha fazla Newroz'a sahip çıkmalıyız. Bu şekilde zindanlarda ve dağlarda devam eden direnişe güç verilebilir. Günümüzün zalim Dehaq'ı Erdoğan'a karşı mücadele ve direniş devam ediyor. Kadınlar ve gençler Newroz ateşine sahip çıkacak ve daha da gürleştirecektir" diye konuştu.

NEWROZ BİZİM İÇİN ÖZGÜR YAŞAMDIR

HPG gerillası Mazlûm Kato da bu yıl Newroz'u büyük bir umut ve inançla karşıladıklarını belirterek, şunları ekledi: "Newroz'un ilk ateşi Demirci Kawa tarafından Dehaq zulmüne karşı yakıldı. Bizler de Amed zindanında Türk devletinin zulmüne karşı çıkarak Newroz ateşini yakan Mazlum Doğan'ın öğrencileri olarak Newroz'u dağlarda karşılıyoruz. 2022 yılında Rêber Apo'nun fiziki özgürlüğünü sağlayacağımızın umudu ve inancını taşıyorum. Halkımız da bu bu umut ve inançla Türk devletinin işgaline karşı ayaklanmalıdır. Demirci Kawa Dehaq zulmüne, Mazlum Doğan Türk devletinin zulmüne, bizler de Erdoğan zulmüne karşı isyan ediyoruz. Newroz bizim için direniştir, mücadeledir, özgür bir yaşamdır.  Bu anlayışla Türk devletini Newroz ateşi ve direnişiyle yeneceğiz. Gençlerimiz bu bilinçle yönünü özgür dağlara çevirmelidir. Bu Newroz'da işgalcilerin halklara yönelik zulmünü sonlandıracağız."