Deniz Bülbün’ün ailesi: Katilleri yakalayın

Şehit Deniz Bülbün’ün ailesi, KNK Başûrê Kurdistan Temsilciliğinde bir basın açıklaması düzenleyerek, Başûr hükümetine oğullarının katillerinin yakalanmasını istedi.

KNK Başûr Temsilcisi Deniz Cevdet Bülbün, 18 Eylül’de Türk devleti ve KDP tarafından KNK binasında katledildi. Olay üzerinden neredeyse bir ay geçmesine rağmen KDP’ye bağlı güvenlik güçleri şu ana kadar hiçbir açıklama yapmadı. Deniz Bülbün’ün ailesi, KNK Hewlêr binasında düzenlediği basın açıklamasıyla Deniz Bülbün’ün katillerinin yakalanması çağrısında bulundu.

Deniz Bülbün’ün babası Cevdet Bülbün, “Oğlumuzun katledilmesinin üzerinden 24 gün geçti. Şu ana kadar olaya ilişkin gözaltına alınan kimse olmadı. Güvenlik güçleri, olaya ilişkin hiçbir açıklamada bulunmadı. Bizler, oğlumuzun katillerinin açıklanmasını istiyoruz” dedi.

Deniz’in herhangi bir kimseyle sorunu olmayan bir Kürtçe öğretmeni olduğunu belirten  baba Bülbün, “Oğlumuzun Kürt mücadelesi uğruna şehit düşmesinden onur duyuyoruz” ifadesini kullandı.

Katillerin bulunması talebiyle birkaç günden beri Hewlêr’de olduklarını söyleyen Bülbün, “Asayişe ve mahkemeye şikayet dilekçeleri sunarak katillerin yakalanmasını istedik. Bizler, dünyaya ve Kürt kamuoyuna oğlumuzun kimlerin katlettiğinin açıklanmasını istiyoruz.”