Dersîm’den Zap’a gerilla eylemleri

HPG/YJA Star gerillaları Dersîm, Sêrt ve Zap’da eylemler gerçekleştirildi. Gerilla güçlerinden ağır darbeler yiyen işgalci Türk ordusu, yine savaş suçu işleyerek kimyasal gazlar kulandı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

“22 Mayıs günü Dersîm’in Ovacık ilçesinde bulunan Gayret Baba Kulesi yakınlarında kontralara ait araç güçlerimiz tarafından hedeflenerek yakın mesafeden vurulmuştur. Gerçekleştirilen başarılı eylem sonucunda 2 kontra cezalandırılmış ve bu kontralara ait araç ise darbelenmiştir.

Egîdên Botanê Zafer Hamlesi çerçevesinde;

8 Eylül günü Sêrt’in Perwarî ilçesine bağlı Herekol Dağı bölgesinde bulunan Şehîd Berxwedan alanında pusulama faaliyetleri yürüten işgalci TC ordusuna ait gizli bir birlik, güçlerimiz tarafından denetim altına alınmıştır. Daha sonra işgalcilere ait bu gizli birlik saat 18:20’de sızma taktiği ile yakın mesafeden vurulmuştur. Gerçekleştirilen eylem sonucunda en az 1 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci ise yaralanmıştır. Uzun süre eylem alanına müdahale edemeyen işgalci TC ordusu, 9 Eylül günü sabah saatlerinde kayıplarını helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

11 Eylül günü saat 09:20’de Cîloya Biçûk silsilesinde mevzilenmek isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından ağır silahlar ile hedeflenmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemin ardından işgalciler mevzi çalışmasını durdurmuşlardır.

Avaşîn bölgesine bağlı Girê Sor Direniş Alanı’nda;

Gerillamızın tarihi direnişi karşısında ilerleyemeyen ve Apocu irade karşısında hezimet yaşayan işgalci TC ordusu, bir kez daha kirli savaş yöntemlerini devreye koymuştur. 28 Ağustos tarihinde savaş suçu işleyerek, Girê Sor Direniş Alanı’nda yoğun bir şekilde kimyasal gazlar kullanan işgalci TC ordusunun alçakça saldırıları sonucunda 1 yoldaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehit yoldaşımızın kimlik bilgileri daha sonra halkımız ve kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Avaşîn bölgesine bağlı Werxelê Direniş Alanı’nda;

9 Eylül günü sabah saatlerinden gece 23:40’a kadar işgalci TC ordusu, Werxelê Direniş Alanı’nı 8 kez patlayıcılar ve zehirli gazlar ile bombalamıştır. Bombardımanlar ardından Direniş Alanı’na girmek isteyen işgalciler ile Werxelê Direnişçileri arasında yoğun çatışmalar meydana gelmiştir. Güçlerimizin yüksek Apocu ruhla geliştirdikleri direniş sonucunda işgalciler ilerleyememiştir.

Direniş Alanları’nı yoğun şekilde bombalayan işgalci TC ordusu, 10 Eylül günü sabah saatlerinden itibaren yine savaş suçu işleyerek kimyasal gazlar kullanmaya devam etmiştir. Gece 02:10 – 02:45 saatleri arasında 4 kez Direniş Alanı’nı patlayıcılar ile bombalayan işgalciler, 11 Ağustos günü sabah saatlerinde tekrar kimyasal gazlar kullanmıştır.

9 Eylül günü 19:30 – 22:00 saatleri arasında ve 10 Eylül günü 22:00 – 00:00 saatleri arasında Metîna bölgesine bağlı Qaşûra hattında helikopter hareketliliği yaşanmıştır. 9 ve 10 Eylül günleri akşam saatlerinde Amediye ilçesinin Kanî Masî nahiyesine bağlı Êdinê, Dêşîşê ve Serarû köylerinin çevresi ile Kela Qûmriyê, Koordîne alanları saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır.

9 Eylül günü 18:05 – 18:10 saatleri arasında Akrê ilçesinin Dînartê nahiyesine bağlı Şiyê köyü savaş uçakları ile bombalanmıştır.

10 Eylül günü 20:20 – 22:30 saatleri arasında Avaşîn bölgesine bağlı Mervanos, Tabûra Ereba, Girê Spî, Gîrê Sor ve Girê Silêman alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmıştır. Aynı saatlerde Girê Şehîd Întîkam, Geliyê Basya, Girê Lanet ve Girê Qartal yamaçları saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır.”