Devlet 70 yaşındaki kadının maaşına göz dikti

Van'da yaşayan 70 yaşındaki Parkinson hastası Kubar Tunce’nin engelli ve yaşlılık maaşı kesildi. Tekerlekli sandalyede yaşayan yaşlı kadının yaptığı tüm başvurular ise reddedildi.

Van'ın Hacıbekir Mahallesi'nde yaşayan 70 yaşındaki Kubar Tunce, 5 çocuk annesi ve 30 yıldır Parkinson hastalığıyla mücadele ediyor. Vücudunun her yeri titreyen ve hareket edemez hale gelen Tunce’nin bir de engelli çocuğu var. Engelli çocuğuyla birlikte bir evde yaşam mücadelesi veren Tunce’nin daha önce aldığı engelli ve yaşlılık maaşı Van Valiliği tarafından kesildi. Zaten yardıma muhtaç halde yaşayan Tunce’nin yaşlılık ve engelli maaşı da kesilince yaşlı kadın adeta ortada kaldı. İlaçlarla yaşamını sürdüren Tunce, maaşının kesilmesinin ardından ilaçlarını dahi alamaz hale geldi.

Yaşadığı mağduriyeti anlatan Tunce, bir oğlunun engelli olduğunu ve bir oğlunun da 10 yıldır cezaevinde olduğunu kaydetti. Kendisinin 30 yıldır Parkinson hastalığı ile mücadele ettiğini dile getiren Tunce, "Ben bakıma muhtaç bir insanım. Yaşlılık ve engelli maaşımla idare etmeye çalışıyordum. İki yıl önce bu maaşımı kestiler. Bu yapılan zulümdür. Benim yaşlılık maaşıma mı göz koydular. Belediyeye, Valiliğe, hastanelere başvurdum ama sonuç alamadım. Zor şartlar altında başvurumu yaptım ama henüz bana cevap vermediler. Yapılan bu kötülüğün son bulmasını istiyorum" diye tepki gösterdi.

ELEKTRİK FATURASINI KOMŞULARI ÖDÜYOR

Annesiyle birlikte yaşayan 26 yaşındaki engelli Emrah Tunce ise tepkisini şöyle dile getirdi: "Devlet her şeyimizi kesti. Elektrik faturamızı bile ödeyemiyoruz. Sağolsun komşularımız bu konuda bize yardımcı oluyor. Lütfen bu duruma son verin ve tüm yurttaşlar gibi bizim de hakkımız olan şeyleri verin."