Devrim Muhafızları Hewlêr’deki saldırıyı üstlendi

İran Devrim Muhafızları, Federal Kürdistan Bölgesi’nin başkenti Hewlêr’e düzenlediği füze saldırısını üstlendi.

Devrim Muhafızları’nın internet sitesi Sepah News’te yayınlanan açıklamada İsrail’e ait stratejik bir merkezin hedef alındığı iddia edildi.

Açıklamada, "Siyonist komplonun stratejik merkezi, Devrim Muhafızları’nın en gelişmiş güçlü füzeleri tarafından hedef alındı” denildi.

Bu açıklamadan önce Federal Kürdistan Bölgesi Terörle Mücadele Birliği tarafından yapılan yazılı açıklamada Hewlêr’in bir mahallesine yönelik 12 balistik füze atıldığı belirtildi. Füzelerin Amerikan konsolosluğunu hedeflediği ifade edildi.

“Füzeler Irak ve Kürdistan sınırlarının dışında, daha net olarak ülkenin doğusundan ateşlendi” denilen açıklamada saldırı sonucunda can kaybının olmadığı, sadece maddi hasar oluştuğu belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir sözcü "ABD hükümetinin herhangi bir tesisinde herhangi bir hasar veya zayiat olmadığın” söyledi.

Bu saldırı, Suriye’de Devrim Muhafızları’nın iki üst düzey sorumlusunun öldürülmesinden yaklaşık bir hafta sonrasına denk geldi.  Suriye’deki saldırıdan İsrail sorumlu tutulmuştu. Devrim Muhafızları salı günü yaptığı açıklamada “Siyonist rejim bu suçun bedelini ödeyecek” diye tehdit etmişti.

İran Ocak 2020’de Kudüs Güçleri Komutanı Kasım Süleymani’nin Bağdat’ta ABD tarafından öldürülmesi ardan misilleme olarak ABD’nin Irak ve Güney Kürdistan’daki üslerine füze saldırısı düzenlemişti. Yarım saat içerisinde Eyn El Esad üssü ve Hewlêr’deki bir üsse yönelik 22 karadan karaya füze atılmıştı.