DFG katledilen Gazeteci Akdemir'i andı

DFG, 1992'de katledilen Özgür Gündem Muhabiri Hafız Akdemir'i andı, "Kalemi yerde kalmadı" dedi.

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG), yazılı açıklama yaparak, Amed'in Sur ilçesinde 8 Haziran 1992'de katledilen Özgür Gündem gazetesi muhabiri Hafız Akdemir'i andı.
Açıklamada, Özgür basın emekçileri, gerçekleri halka buluşturmak için yürüttükleri mücadele sonucunda tutuklandılar, gözaltında kaybedildiler ya da tek kurşunla öldürüldüler. Özellikle Kürdistan kentlerinde yaşanan ayrımcılık ve ihlal ve katliamları, Hizbul-Kontra’nın kirli ilişkilerini haberleştirdikleri, dünyaya duyurdukları için katillerinin yüzlerini dahi göremeden enselerinden tek kurşunla hayattan alındılar. Bu isimlerden biri de Hafız Akdemir’di" denildi.

'HAKİKAT ARAYIŞINI BIRAKMADI'

"Yıllarca cezaevinde kaldıktan sonra Yeni Ülke gazetesinde muhabirliğe başlayan Akdemir, gazeteciler için bir okula dönüşen Özgür Gündem gazetesinde mücadelesini sürdürdü" vurgusunda bulunulan açıklamada, "O dönem her alanda habercilik yapan Akdemir, diğer birçok meslektaşı gibi kontra güçler tarafından tehdit edildi. Gazete bürosu önüne konan ‘Kaleminiz kırılacak’ tehdidine rağmen Hafız Akdemir, hakikat arayışını bırakmadı" diye kaydedildi.

'KALEMİ YERDE KALMADI'

DFG, şunları da ifade etti:
"8 Haziran 1992’de sonrasında adıyla anılacak olan Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki bir sokakta ensesinden bir kurşunla katledildi. Hafız Akdemir bu topraklarda öldürülen ilk gazeteci değildi, ne yazık ki son da olmadı. Hafız Akdemir’in kendinden öncekilerin kırılan kalemini aldığı gibi ondan sonra gelen hakikat yolcuları da O’nun takipçisi oldu. Hafız’ı katlettiler ama kalemi, kamerası yerde kalmadı.
Hafız Akdemir’in yürüttüğü mücadelenin takipçisi olacağımızı bir kez daha yineliyoruz."